Barış söylemi nedeniyle İsviçre konserleri iptal edilen Fazıl Say'a ünlü isimlerden destek mesajları

Dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say, İsrail'e savaşan Filistin için barış çağrısı yapmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiğini söylemişti. Açıklamasının ardından Say'ın İsviçre'deki konserleri iptal edildi. İzzet Çapa, Mustafa Sarıgül, Ömer Çelik gibi birçok isim bu karara tepki gösterdi. 

Google Haberlere Abone ol
Barış söylemi nedeniyle İsviçre konserleri iptal edilen Fazıl Say'a ünlü isimlerden destek mesajları

Dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say, İsrail'in katliam yaptığı Filistin için barış çağrısı yapmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiğini söylemişti. Açıklamasının ardından Say'ın İsviçre'deki konserleri iptal edildi. İzzet Çapa, Mustafa Sarıgül, Ömer Çelik gibi birçok iism bu karara tepki gösterdi. 

Piyanist Fazıl Say, İsrail-Filistin meselesine ilişkin bir açıklama yaparak, barış isteğini dile getirmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuya yönelik söylemlerine destek vermişti. 

FAZIL SAY'IN KONSERLERİ İPTAL EDİLDİ

Say, İsviçre'de vereceği konserlerin Migros tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Barış söylemi nedeniyle İsviçre konserleri iptal edilen Fazıl Say'a ünlü isimlerden destek mesajları

Say yaptığı açıklamada, 'İsviçre’de, Migros firmasının konser organizasyonu biriminin yapacağı, planlanmış 4 konserimizde programdan çıkarıldım. Migros firması yetkilileri sebep olarak, İsrail-Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler. Tüm yazdıklarım hiçbir değişiklik olmadan sosyal medyamda durmaktadır. Kendileri de bir açıklama yapacaktır' dedi. 

"Ben barıştan yanayım. Tüm açıklamalarım da barış içindi" sözleriyle gündem olan Fazıl Say'ın paylaşımı ülkemizdeki ünlü isimler harekete geçip destek mesajları yazdı.

Fazıl Say hakkında alınan karara İzzet Çapa da tepki göstererek sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve Migros'u boykot edeceğini açıkladı.

Barış söylemi nedeniyle İsviçre konserleri iptal edilen Fazıl Say'a ünlü isimlerden destek mesajları - Resim : 2

Murat Kekilli:

Barış söylemi nedeniyle İsviçre konserleri iptal edilen Fazıl Say'a ünlü isimlerden destek mesajları - Resim : 3

Mustafa Sarıgül:

Barış söylemi nedeniyle İsviçre konserleri iptal edilen Fazıl Say'a ünlü isimlerden destek mesajları - Resim : 4

Migros'un aldığı konser iptal etme kararı sonrası Migros Türkiye de açıklama yaparak, iki firmanın alakasının olmadığını dile getirdi. 

Barış söylemi nedeniyle İsviçre konserleri iptal edilen Fazıl Say'a ünlü isimlerden destek mesajları - Resim : 5 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin