Barış Pehlivan için harekete geçmişti. Bakan Tunç, CHP'nin denetimli serbestlik talebi reddedilen Pehlivan için yapacağı görüşmeyi iptal etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP heyetinin denetimli serbestlik talebi reddedildiği için 15 Ağustos'ta cezaevine girmesi beklenen gazeteci Barış Pehlivan için yapacağı görüşmeyi iptal etti. Adalet Bakanlığı, CHP'ye nezaket ziyareti dolayısıyla randevu verildiğini, görüşme içeriğinin bir yargı süreci hakkında olması nedeniyle randevu talebinin iptal edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Barış Pehlivan için harekete geçmişti. Bakan Tunç, CHP'nin denetimli serbestlik talebi reddedilen Pehlivan için yapacağı görüşmeyi iptal etti

Cumhuriyet gazetesi yazarı gazeteci Barış Pehlivan daha önce 3 yıl 9 ay ceza aldığı dava ile ilgili yeniden cezaevine gireceğini açıklamış, 15 Ağustos'ta teslim olacağını yazmıştı. 

31 Temmuz’da çıkartılan denetimli serbestlik düzenlemesinden faydalanmak için Bakırköy 5’inci İnfaz Hakimliği’ne avukatı Hüseyin Ersöz aracılığıyla başvuran Barış Pehlivan’ın talebi ‘denetimli serbestlik şartları oluşmadığı’ gerekçesiyle kabul reddedilmişti. 

Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile beraberindeki heyet, Pehlivan için  bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşecekti. 

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bugün yapılması planlan ve saatler kala iptal edilen görüşmeyle ilgili Adalet Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık, CHP' heyetine  nezaket ziyareti dolayısıyla randevu verildiğini, görüşme içeriğinin bir yargı süreci hakkında olması nedeniyle randevu talebinin iptal edildiğini açıkladı. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"CHP'nin TBMM Grubundan yapılan basın duyurusunda 'Gazeteci Barış Pehlivan'ın yaşadığı hukuksuzluğa ilişkin görüşecek ve basın açıklaması yapacak' şeklinde ifadeler kullanılması ve basında bu yönde haberler çıkması üzerine görüşme içeriğinin nezaket ziyaretinden öte devam eden bir yargı süreci hakkında olduğu anlaşılmıştır. Anayasamızın 138. maddesinde 'Hakimler görevlerinde bağımsızdırlar. Anayasa, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz' hükmü karşısında, talep edilen görüşmenin yargı süreci ile ilgili olduğu anlaşıldığından ilgililerin yapmış olduğu randevu talebi iptal edilmiştir."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin