Barış Manço'nun şarkısını 'bekleme müziği' yapan şirketlere tazminat şoku!

Ünlü sanatçı Barış Manço’nun “40 Yıl” adlı eserini telefonda bekleme müziği yapan iki şirketin, 15 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.

Google Haberlere Abone ol
Barış Manço'nun şarkısını 'bekleme müziği' yapan şirketlere tazminat şoku!

Barış Manço eserlerinin Türkiye'deki hak sahibi Müzikotek ile Emre Grafson, sanatçının "40 Yıl" eserini izin almadan telefonda bekleme müziği yapan "Evimiz Dekorasyon İnternet Hizmetleri" ile "T Bilgi Teknolojileri Kaynak ve Hizmet Yönetimi AŞ" adlı iki şirketten tazminat talep etti.



İKİ ŞİRKETE ÖDENECEK



Müziği kullandığını kabul eden Evimiz Dekorasyon'un avukatı, kendilerinin sorumlu olmadığını iddia edip, "Eserin nasıl ve ne şekilde kullanıldığı ispata muhtaçtır. Eserin kullanımında müvekkil şirketin herhangi bir bilgisi ve dahli yoktur" diyerek topu diğer şirkete attı. Diğer davalı T Bilgi Teknolojileri ise Evimiz Dekorasyon'a "çağrı merkezi hizmeti" verdiklerini belirterek, "Müzik eserinin izinsiz kullanımı söz konusu değildir. Dava reddedilsin" görüşünü bildirdi. Davanın geçen hafta görülen karar duruşmasında kararını açıklayan mahkeme, iki davalı şirketin 15 bin lira maddi tazminatı müştereken davacı iki şirkete ödenmesine karar verdi. (Sabah)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin