Barış Falay; Bu halimizi rüyamızda görsek inanmazdık

32. Ankara Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan “Sen Ben Lenin” filminde rol alan Barış Falay; 2 sene önce maskelerle oturacağımızı rüyamızda görsek inanmazdık, rol aldığım film de absürditesi en az şu anki kadar çarpıcı bence, distopik halimizin bir versiyonu gibi diye konuştu. “Sabırsızlık Zamanı” filminde rol alan Pelin Batu ise; Diyarbakır’da oyuncu olmayan çocuklarla birlikte günlerimi geçirdim. Çocuklarla Pelin olarak ben ve filmdeki öğretmen karakteri örtüştü, dedi.

Google Haberlere Abone ol
Barış Falay; Bu halimizi rüyamızda görsek inanmazdık

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 32. Ankara Film Festivali’nde Ulusal Uzun Film Yarışma heyecanı dün gösterilen 4 yarışma filmiyle başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen festivale 3. gününde de sinemaseverlerin ilgisi yoğundu.

Ulusal Uzun Film Yarışması gösterimleri, 12 Kasım akşamı düzenlenecek Kapanış Töreni’nde sahiplerini bulacak ödülleri belirleyecek jüri üyeleri; Andreas Treske, Meral Efe Yurtseven, Selen Uçer, Seren Yüce ve Vecdi Sayar’ın katılımıyla gerçekleşti.

Barış Falay; Bu halimizi rüyamızda görsek inanmazdık

Festivalde izleyiciyle buluşan bir diğer yarışma filmi ise “Sen Ben Lenin” oldu. Filmin yönetmeni Tufan Taştan, başrol oyuncuları Barış Falay, Saygın Sosyal ile yapımcılar Ali Bayraktar ve Zeynep Ünal film sonrası izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Barış Falay; Bu halimizi rüyamızda görsek inanmazdık - Resim : 2

Barış Falay: Bir tarafıyla siyasi bir boyutu var filmin belki ama absürditesi en az şu anki kadar çarpıcı bence, distopik halimizin bir versiyonu gibi. 2 yıl önce rüyamızda görsek şaşırdık der uyanırdık; hepimiz şu an maskelerle oturuyoruz, film üzerine yorumlar yapılıyor. Senaryo bence o absürditesine ve özel hissine sektördeki herkesi koşarak çağırdı. Herkes koşarak geldi ben dahil ve bir sürü arkadaşımın da böyle geldiğini biliyorum. diye konuştu.

Barış Falay; Bu halimizi rüyamızda görsek inanmazdık - Resim : 3

Aydın Orak’ın yönetmenliğindeki “Sabırsızlık Zamanı”ydı. Filmin oyuncusu Pelin Batu, görüntü yönetmeni Vedat Oyan ve Aydın Orak film sonrası gerçekleşen söyleşide izleyicilerin sorularını yanıtladılar.

Barış Falay; Bu halimizi rüyamızda görsek inanmazdık - Resim : 4

Pelin Batu: Ben özellikle Aydın bana bu rolü teklif ettiğinde şunu düşünmüştüm; Diyarbakır’da oyuncu olmayan çocuklarla birlikte günlerimi geçireceğim. Hakikaten onların öğretmeni gibi olacağım. Çocuklarla Pelin olarak ben ve filmdeki öğretmen karakteri olarak ben örtüştü. Bu büyük karakter yol gösterici olan ilham verici olan karakter onlara işe girin, para kazanın ya da hayatta şunu yapın diyen değil; hakikaten belli şeyleri sorgulayan daha çok feylezof bir karakterdi. Dolayısıyla benim için Eflatunumsu, hocası Socrat’tan da feyz alıp da soru soran, çok severek oynadığım bir karakterdi, dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin