Barış Arduç ekrana ne zaman dönüyor? Star TV Genel Müdürü açıkladı...

Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner, kanalın yeni sezonunda neler olacağını anlattı...

Google Haberlere Abone ol
Barış Arduç ekrana ne zaman dönüyor? Star TV Genel Müdürü açıkladı...

İşte, Vatan gazetesi yazarı Oya Doğan'ın sorularını yanıtlayan Ömer Özgüner'in açıklamaları:





"Her yıl kanal genel müdürleriyle bir araya gelip, yeni sezonda izleyiciye nasıl bir menü hazırladıklarını sormak artık bir gelenek oldu. Bu yıl Star TV’nin menüsüyle başlıyoruz. Geçtiğimiz gün Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner’le bir araya geldik ve hem geçmiş sezondan dersler çıkardık, hem yeni sezonu mercek altına aldık. Geçtiğimiz yıl Kenan İmirzalıoğlu hariç, tüm star isimlerin ekranda olduğu bir yıldı. Daha önce bu isimler ekranda olduğu zaman yıllarca işleri devam ederken, geçen sezon ya kısa ömürlü oldular, ya da ekrandan gelip geçtiler. O nedenle Özgüner’e ilk sorum “Kötü bir sezon muydu?” oldu. Özgüner; “Geçen sezonun röntgenini çektiğimde temel özelliğin türler olduğunu görüyorum. Zengin-fakir çelişkisinin iş yapar zannedildiği klasik melodramlardan türlere geçiş oldu. Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Vatanım Sensin, İçerde, Söz ve türevleri bu geçişin örneğiydi. Ekranların çeşitlendiği bir dönemde bu kaçınılmazdı. Bu umut verici bir şey. İki kanalın da 10 reyting aldığı günler gördük. Verimli bir sezondu. Geçen sezon farklı bir şey yaratırsanız seyircinin onu da kabul ettiğini gördük” cevabını verdi. O zaman yeni sezonu oluştururken seçimleriniz türler oldu diyorum. “Melodramlar giderek azaldı. Çok kuvvetli bir aşk hikayesi uzun süredir ekranlarda yok. Geçmişte çok iyi dizilerde bunu yiyip bitirdik. Sonuçta Türkiye melodramlar ülkesi. Yeşilçam geleneğinde de melodram var. Dolayısıyla melodramlarda arıyoruz” diyor Özgüner. Bu sezon bir melodramla yola çıkacaklarını da ekliyor. 

 

Sezona melodramla başlıyor: Siyah İnci

 

Eylül ayında Star TV’nin aslında prototipi fazlasıyla dolu. Pazartesi Söz, salı Dolunay, perşembe Ateş Böceği, cuma İstanbullu Gelin, cumartesi Fazilet Hanım ve Kızları, pazar Türk Malı var. Aslında sadece çarşamba günleri boş. Fakat birçok dizi aldı Star. Özgüner, “Hiçbir kanalın işlerinden emin olamadığı bir dönemden geçiyoruz. İşler devam ederken yara alıyor, araya 3 ay girince ayakta kalıp kalmayacağına karar vermek zor. Çünkü seyircinin tercihi değişiyor ve sadakati azaldı. Bunda çeşitliliğin, dizi sürelerinin uzunluğunun etkisi yüksek. O nedenle mutlaka yedek yapmak zorundayız” diyor. O zaman başlayalım o yeni alınan dizileri dinlemeye... İlk olarak melodram türüyle başlayacak Star TV. Gold Film’in yapımını, Erol Özlevi’nin yönetmenliğini üstlendiği Siyah İnci’de Hande Erçel, Tolgahan Sayışman, Berk Hakman, Nurseli İdiz başrolleri paylaşıyor. Özgüner; “Çeşme’de başlayıp İstanbul’a uzanan, birbirini çok seven iki gencin bir araya gelememe hikayesi Siyah İnci. Motivasyonu çok kuvvetli ve aradığımız bir aşk hikayesiydi” diyor. Siyah İnci eylülde ekranda olacak. Eylül sonu, ekim başı ekranda olması muhtemel diğer iş Ay Yapım’dan. Kod adı Ufak Tefek Cinayetler. Başrolünde Burçin Terzioğlu var. Funda Eryiğitle’de görüşmeler sıkı ilerliyormuş. Senaryosunu Meriç Acemi yazıyor, Ali Bilgin yönetecek. Hikayesini Özgüner anlatıyor: “Bu da bir tür. Lisede çok yakın arkadaş olan dört kadının hikayesi. Bu arkadaşlıkta en büyük hasarı alan kadının intikamla geri dönüş hikayesini izleyeceğiz. Aslında şehirli bir iş ama işin içinde kadın duyguları olduğu için sınıfsal fark hissedilmeyecek.”



Börü’de çok iddialıyız

 


Gelelim bir diğer türe. TMC’nin yapımını, Selin Tunç’un senaristliğini, Uğur Yücel’in hem oyunculuğunu, hem de yönetmenliğini üstlendiği dizinin adı Kaçak. Oyuncu seçimleri bitmek üzere. Şebnem Hassanisoughi büyük ihtimalle kadroda. “Kaçak, gerçekçi zeminde giden ve senaryo lezzeti üst düzeyde bir tür” diyor Özgüner ve ekliyor: “Yoğun olarak bir baba-kız hikayesi izleyeceğiz. Ama Kaçak, Antakya havasında örülü bir iş. Babasıyla yerleşik düzende olan bir adam ve annesinin izini süren bir kadının Antakya’da yollarının kesişmesini anlatıyor. İşin içine Suriye ve yasa dışı örgütler giriyor. Bir tarafta Canım Ailem tadını hissedilirken, diğer yandan karanlık bir tarafa kayılacak. 39 bölümlük bir proje. Baştan her şeyi belli.” Bir de ANS ile kod adı Kefaret olan bir Kore işi çalışılıyormuş. Özgüner, “Abdullah Oğuz’un gözüne çok güveniyoruz. Şu anda oyuncu seçimi yapılıyor” diyor. Bu sezonun Star TV açısından en büyük yeniliği mini dizilere şans tanıması olacak. Bunun en iddialısı da Star İç Yapımlar’la ortak yapılan Börü. Tanıtımı gelir gelmez büyük ses yarattı. Kasımda ekranda olacak. Özgüner, “Çok iddialıyız. Alper Çağlar yeteneğini çok takdir ettiğim ve hakikaten 10 yılda çok önemli işlere imza atacağına inandığım yaratıcı bir isim. Star İç Yapımlar’la ortak hazırlanıyor Börü” diyor. 

 

12 milyondan 95  milyona çıktı 


 

Mini dizi konusunda kararlı Star TV. Çember serisi iyi örnek olmuş. Bu arada Çember serisinin ikincisi geliyormuş. Kendi adıma çok sevindim. Dizi sürelerinin kısalması zor ama mini dizilerle 60 dakikaya inebileceğimizi söylüyor Özgüner. Bir de komedi türünde mini dizi çalıştıklarını ekliyor. İnsanların damağında tat bırakacak mini dizilerin peşinde olduklarını da duyuruyor. Dizilerin yurt dışı satış meselesinde de hedeflerini açıklıyor: “Fazla iç pazara yönelik dizi ürettiğimiz sürece yurt dışı pazarını kaybediyoruz. Prodüksiyonlu, castlı iş yaparsak, Türkiye’de bir dizi çok iyi izlenirse yurt dışı alıyor. Biz bir altın oranın peşindeyiz. İki tarafta da izlenmeli. 4 sene de 12 milyondan, 95 milyona çıkardık yurt dışı satışını. Bu çok ciddi bir ilerleme. Star izleyicisi bazı şeyleri kabul etmiyor. Kanalların karakterleri var. Bazı işler biz de olmaz. Biz biraz premium bir kanalız. O nedenle olmazsa olmazımız en iyi oyuncu kalitesi, yönetmen, senarist ve iyi prodüksiyon.” 

Peki, “Rakibe bakmıyor musunuz? diye soruyorum. Özgüner, “Açıkçası Star’ın ne yaptığıyla ilgiliyim. Çünkü Star, 5 yıl önce daha az izlenen bir kanaldı. Bugün oyuncuların, yapımcıların, senaristlerin ve yönetmenlerin tercih ettiği bir kanal oldu. Star kavramını vatandaştan uzaklaştırmadan ama değerini veren bir yer olduğumuza inanıyorum. Baktığımız şey; Star ne yapabilir de, sektörde öncü olabilir. Rakibe bakarak hayat yaşanmıyor. Star, sektörde takip edilen bir yere gelir mi onun derdindeyim” diyor. Gelecek senenin iddiasını da söylüyor: “Türleri zorlamak, mini dizileri çoğaltmak, prodüksiyon kalitesinden ödün vermemek ve öncü olmak.” Yeni sezonda Star TV’ye bol şans!

 

Ocakta Arduç ekranda 

 

Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit ve Barış Arduç’la kanal olarak anlaşmanız var. Kiralık Aşk bittiğinden beri izleyici Arduç’un hangi projeyle yol alacağını merak ediyor. Özgüner bu konuya da açıklık getirdi. “Barış için şu anda üç projeye birlikte sarı ışık yaktık. Yeşil ışık olması adına da detaylı çalışıyoruz. Hem yukarıda anlattığım, hem de yeni hazırlanan projeler bunlar. Bunlardan birinde olacak Barış. Ama Barış’ın da kararı bizim için önemli. Hem onun sezgileri açısından, hem de kariyeri açısından... Biz oyuncularla anlaşma yapıyoruz ama aslında bonservislerini alıyoruz. En nihayetinde hangi mevkide oynayacaklarına onlar karar veriyorlar. Barış’ın da ocak ayına kadar ekranda olacağını umut ediyoruz.

 

Aynı formülle kazandık

 

Beş yazdır aynı formülü kullanıyoruz ve tutuyor. Dolunay ve Ateş Böceği’nde de bu formülü kullandık. 12-19 yaş gurubunun çok seveceği, gençlik işleri yaptık. Kışa da taşınabilecek, kuvvetli iki tane işimiz oldu. İyi bir sonuç bekliyorduk. Gündüz kuşağında ise Beni Affet devam edecek. Adını Sen Koy’u transfer ettik. Zuhal Topal devam edecek. RTÜK kurallarına çok dikkat edeceğiz."

 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin