'Barınamıyoruz' diyen öğrencilerin eylemine izin yok: Polis müdahalesi Ankara'ya girişte başladı, 150 kişi gözaltında!

Ankara'da düzenlenecek 'Barınamıyoruz' eylemine katılmak isteyen öğrencilerin araçları, şehir girişinde durduruldu. Polis müdahalesi sonrası yaklaşık 150 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
'Barınamıyoruz' diyen öğrencilerin eylemine izin yok: Polis müdahalesi Ankara'ya girişte başladı, 150 kişi gözaltında!

Türkiye’nin farklı kentlerindeki üniversite öğrencileri, yüksek ev kiraları ve yurt sorununa tepki göstermek için bir araya geldi. Öğrenciler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmelerinin devam ettiği günde seslerini duyurabilmek için Ankara Ulus Meydanı’nda ‘Barınamıyoruz’ eylemi organize etti.

Ancak sabah saatlerinde eylem için başkente giden üniversitelilerin araçları şehrin girişinde durduruldu. Burada onlarca öğrenci, güvenlik güçlerince darp edilerek gözaltına alındı.

Ankara'da yaşayan öğrencilerse öğle saatlerine doğru sokağa çıktı. Polis, buradaki kitleye de müdahale etti.

Barınamayanlar Hareketi'nin sosyal medya hesabında gözaltına alınan toplam kişi sayısı 150 olarak açıklandı. 

Barınamıyoruz Hareketi'nin Twitter hesabında yapılan paylaşımda şu tepki gösterildi:

'ANKARA VALİLİĞİ BİZİ NEZARETHANEDE Mİ BARINDIRACAK?'

"Ankara'ya alınmayan borçlu, barınamayan öğrenciler olarak gözaltına alınıyoruz. Bu mu Ankara Valiliği'nin öğrencilere reva gördüğü barınma koşulu, bizi nezarethanede mi barındıracak?"

ÇHD'DEN AÇIKLAMA

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, gözaltılara ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Barınamıyoruz' demek için Ankara'ya gelen öğrencilerin gözaltı takibini yapmak üzere karakola geçiyoruz. Ankara girişinden gözaltına alınan öğrencilerin bir kısmı Atayurt Jandarma Karakolunda bir kısmı Kazan İlçe Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor. Her iki karakoldaki süreci de takip etmek üzere buradayız. Kızılay'dan gözaltına alınan öğrenciler İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubeye götürülüyor."

EYLEMİ TAKİP EDEN GAZETECİ: BASIN KARTIMIZ YOK DİYE GÖZALTINA ALINDIK

Öğrencilerin yanısıra, eylemi takip eden gazeteciler de gözaltına alındı. Gazeteci Nebiye Arı, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda çalışma arkadaşlarıyla birlikte gözaltına alındıklarını duyurdu. 

'Barınamıyoruz' diyen öğrencilerin eylemine izin yok: Polis müdahalesi Ankara'ya girişte başladı, 150 kişi gözaltında! - Resim : 2

VALİLİKTEN İZİN ÇIKMAMIŞTI

Ankara Valiliği, eyleme izin verilmeyeceğini duyurmuştu. 'Barınamıyoruz Hareketi'nin Twitter hesabında dün yapılan açıklamadaysa eylemin gerçekleştirileceği şu sözlerle duyurulmuştu: 

“Sunduğunuz rezil geleceğin kölesi olmak dışında bir korku bilmiyoruz. Bu yüzden geri dönmüyoruz ve asılsız, baştan savma açıklamalarından da korkmuyoruz. Bu gece yola çıkıyor ve Ankara’ya gidiyoruz. Bize bu ülkenin gençleri olarak güvenin. Onlara insanca yaşayacak bir yer dahi bulamadığımız bu düzeni kabul edeceğimizi düşündükleri için ne kadar yanıldıklarını gösterelim. Bize, bu ülkenin gençlerine güvenin. Onlara insanca yaşayacak bir yer dahi bulamadığımız bu düzeni kabul edeceğimizi düşündükleri için ne kadar yanıldıklarını gösterelim.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin