Barcelona'ya yenilen Galatasaray Avrupa'ya veda etti

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda 0-0'lık ilk maçın rövanşında Galatasaray, kendi sahasında İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'ya 2-1 mağlup oldu ve Avrupa'ya veda etti.

Google Haberlere Abone ol
Barcelona'ya yenilen Galatasaray Avrupa'ya veda etti

Galatasaray, 28. dakikada Marcao ile öne geçti. Barcelona, 37. dakikada Pedri'nin golüyle skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

Van Aanholt'un sakatlığı nedeniyle tedavi için kenara geldiği anlarda Barcelona, Pierre-Emerick Aubameyang ile öne geçti. Galatasaray, 50. dakikada yediği bu gole cevap vermek ve maçı en azından uzatmalara taşımak için büyük çaba sarf etse de başarılı olamadı.

Bu sonuçla adını çeyrek finale yazdıran taraf Katalan temsilcisi olurken, sarı-kırmızılıların Avrupa serüveni sona erdi.

Galatasaray, Barcelona karşısında sahaya; Pena- Boey, Nelsson, Marcao, van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Babel, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu ve Gomis ilk 11’iyle çıktı.

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Sofiane Feghouli, Barcelona maçının kadrosunda yer almadı. Beşiktaş maçında sakatlığından dolayı devre arasında oyundan alınan Feghouli, sakatlığının tam olarak geçmemesi nedeniyle Barcelona maçının kadrosuna alınmadı. Galatasaray Teknik Direktörü Torrent, karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada, “Feghouli'yi kas ağrısı nedeniyle Beşiktaş maçında oyundan almak zorunda kalmıştık. Onunla konuştuk ve bu maçta oynamamasının daha iyi olacağını söyledi. Dolayısıyla böyle karar verdik” ifadelerini kullandı. Sarı-kırmızılı takımda Feghouli yerine Rumen futbolcu Cicaldau ilk 11’de yer aldı.

Öte yandan sakatlığı bulunan Arda Turan ile UEFA listesinde yer almayan Omar Elabdelloui de Feghouli’nin yanı sıra kadroda yer almayan diğer isimler oldu.

DEV MAÇ KAPALI GİŞE

Galatasaray ile Barcelona arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş karşılaşması kapalı gişe oynandı. 0-0’lık ilk maçın rövanşında dev rakibini Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde konuk eden sarı-kırmızılı takımın taraftarları, tribünleri hınca hınç doldurdu. Biletler, satışa çıktıktan dakikalar sonra tükenmişti.

HAGI VE POPESCU TRİBÜNDE

Galatasaray ve Barcelona'da forma giymiş olan efsane futbolcular Hagi ve Popescu, Galatasaray - Barcelona karşılaşmasını tribünden takip etti. Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu, daha önce formasını giydiği iki Avrupa takımının mücadelesini birlikte izledi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin