Banyo yaptıktan hemen sonra bunu yapan yandı: Tehlikesi gitgide büyüyor. Hemen bu alışkanlıktan vazgeçin

Banyo yapmak, kişiyi rahatlattığı kadar genel sağlığımız için de pek çok fayda sunar. Ancak banyodan sonra yapılan bir alışkanlık vücudumuz için tehlike unsuru oluşturur. İşte banyodan sonra asla yapmamanız gereken o alışkanlık

Banyo yaptıktan hemen sonra bunu yapan yandı: Tehlikesi gitgide büyüyor. Hemen bu alışkanlıktan vazgeçin

Banyo yapmak, dünyadaki çoğu insan için günlük bir rutindir. Kendimizi temizlemenin, güne taze başlamanın veya gün sonunda yorgunluğu atmanın hızlı ve kolay bir yoludur.

Ancak duş almak bir rutinden çok daha fazlasıdır. Genel sağlığımızı ve refahımızı iyileştirebilecek çok sayıda faydası vardır.

Banyo yapmak; kan dolaşımını iyileştirir, stresi azaltır, bağışıklığı arttırır ve cilt üzerinde olumlu etkiler yaratır. Duş almak; beyni uyararak depresyona da iyi gelir.

Duş almak ruha sakinlik verir, ağrıyan kasların acısını dindirir, kilo verimini kolaylaştırır ve kalp sağlığını korur.

Banyo yapmak aynı zamanda akciğerleri açarak nefes alışverişinde olumlu etkiler yaratır. İster güne başlarken olsun ister gün sonunda olsun banyo yapmak her zaman faydalıdır.

Ancak banyodan sonra yapılan o hata sağlığımız için bir dizi tehlike unsuru oluşturur. Islak saçla uyumak, dışarı çıkmak veya kuruyana kadar beklemek çoğu kişinin yaptığı bir alışkanlıktır.

İşte ıslak saçla uyumanın yan etkileri…

ISLAK SAÇLA UYUMANIN ZARARLARI

Yalnızca ıslak saçla uyumak değil aynı zamanda ıslak saçla durmak veya dışarı çıkmak; şiddetli baş ağrısına, sinüzite, migrene, boyun veya omuz tutulmasına, kulak iltihabına ve nezle sonucu burun akıntısına neden olur.

Banyo yaptıktan hemen sonra bunu yapan yandı: Tehlikesi gitgide büyüyor. Hemen bu alışkanlıktan vazgeçin

Islak saçla uyumak veya dışarı çıkmak bağışıklık sisteminizi baskılayabilir. Gece boyunca vücut sıcaklığınız genellikle düşüktür ve nemli saçlarla uyumak vücut sıcaklığınızı daha da düşürür.

Çalışmalar, daha düşük vücut sıcaklığının boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık tepkinizi en aza indirdiğini göstermiştir.

Aynı zamanda başınıza havlu sarıp uyumak baş ağrısını tetikler.

Islak ve nemli saçlarınız, başınızın sıcaklığıyla birlikte, sonunda saç derinizin yanı sıra yastığınızda da mantar ve bakterilerin çoğalmasına neden olacaktır.

Nemli saçla uyuduğunuzda saçınızdaki hem doğal yağlar hem de nem kumaş tarafından emilir.

Doğal yağların tükenmesi ve böylece bakteri üremesinin artması saç derinizde kepek ve kaşıntı olur.

Saçlarınız ıslandığında son derece kırılgan hale gelir. Bu nedenle yatmadan önce saçlarınızı ıslak bıraktığınızda saçlarınızın dökülmesi ve kırılması hızlanır.

Bu zararlarından dolayı saçlarınızı banyodan sonra mutlaka kurutmalı, kesinlikle uyumamalı veya dışarıya çıkmamalısınız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin