Bankalar Soma'daki maden işçilerinin borçlarını siliyor!

Aktif Bank ve Türkiye Finans yazılı bir açıklama yaparak Soma'da hayatını kaybedenlerin borçlarının silineceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bankalar Soma'daki maden işçilerinin borçlarını siliyor!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasının ardından Aktif Bank ve Türkiye Finans yazılı bir açıklama yaparak, faciada hayatını kaybeden işçilerin borçlarının silineceği ifade edildi.



Yapılan açıklamalarda, "Hayatını kaybeden müşterilerimizin kredi borçları ise yakınlarının başvurması durumunda silinecek ve sigorta tazminatları da ailelere ödenecektir" ifadelerine yer verildi.



Aktif Bank tarafından yapılan açıklama şöyle:



"13 Mayıs Salı günü Manisa Soma’da meydana gelen maden faciası hepimizi derinden etkiledi.



Biz de Aktif Bank olarak PTT şubeleri ve bayilerimiz aracılığıyla Soma’da kullandırdığımız, borcu devam eden 651 adet, toplam 4,030,606 TL bireysel kredi geri ödemelerinin 2 ay faizsiz olarak ertelenmesi kararını almış bulunmaktayız. Bu elim kazada hayatını kaybeden müşterilerimizin kredi borçları ise yakınlarının başvurması durumunda silinecek ve sigorta tazminatları da ailelere ödenecektir.



Soma’da yaşanan acı olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz. Yaralanan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, en yakın zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederiz."



Türkiye Finans tarafından yayınlanan açıklama ise şöyle:



"Manisa’nın Soma ilçesinde 13.05.2014 tarihinde meydana gelen maden kazası hepimizi yasa boğmuştur. Türkiye Finans olarak bu ve benzeri elim kazalarda doğrudan veya dolaylı etkilenen vatandaşlarımıza destek olmamız en önemli vatandaşlık borcumuzdur.



 1- Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden tüm müşterilerimize kullandırmış olduğumuz hem kredi kartı hem tüketici finansmanı fonlarını ücretsiz olarak iptal ederek alacaklarımızdan feragat edeceğiz ve varsa hayat sigortalarını da varislerine ödeyeceğiz.



2- Soma’daki maden kazasından kurtularak hayatta kalan müşterilerimizin ise ödemelerini 1 Ocak 2015 tarihine kadar 7 aydan fazla masrafsız ve kar paysız erteleyeceğiz.



3- Soma’daki tüm bireysel müşterilerimizin ödeme ve ATM işlemlerini 1 Ocak 2015 tarihine kadar 7 aydan fazla masrafsız yapacağız.



4- Bununla birlikte KOBİ müşterilerimizin borçlarını da ihtiyaçları doğrultusunda 12 ay vadeye kadar kar paysız ve masrafsız yapılandıracağız.



Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli  ailelerine ve  milletimize tekrar başsağlığı diliyoruz."



Daha önce de ING Bank, maden ocağı faciasında hayatını kaybedenlerin borçlarının silineceğini duyurmuştu.


Etiketler soma borç
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin