Bankada parası olanlara seslendi. İslam Memiş'ten Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi dikkat çeken çıkış. Mevduat mı, altın mı, döviz mi?

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde piyasalarla ilgili bir değerlendirme yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'Mevduat mı, altın mı, döviz mi?' sorusuna yanıt verdi ve gram altınla ilgili dikkat çeken bir örnek verdi...

Google Haberlere Abone ol
Bankada parası olanlara seslendi. İslam Memiş'ten Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi dikkat çeken çıkış. Mevduat mı, altın mı, döviz mi?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TCMB'nin faiz kararı öncesinde piyasalara dair öngörülerde bulundu.

"TCMB pas geçerse ne olur?

Dolar/TL başta olmak üzere tüm yabancı para birimlerinin TL karşılığında yükseliş görülebilir.

Altının ve gümüşün gram fiyatı yükselebilir, borsada ki satışlar hızlanabilir.

TCMB faiz artırırsa ne olur?

Hiçbir şey değişmez.

Piyasanın beklentisi karşılanır.

Ancak faiz kararları öngörülemediğinden piyasalarda belirsizlik devam eder.

Kısa vadede dalgalanma olacağından kısa vadeli pozisyon açmaktan kaçınılmalı.

Benim yol haritamda bir değişiklik yok."

Memiş, gram altınla ilgili öngörüsünü yeniden paylaşırken, 'Mevduat faizi, gram altından daha fazla getiri sağlar mı?' sorusuna da kendi bakış açısıyla yanıt verdi...

İslam Memiş, 'Mevduat mı, altın mı, döviz mi?' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Mayıstan sonraki süreçte BBDK'dan TCMB'den Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan hemen hemen her gün yeni bir karar geliyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı önemli burada. İçeride yatırımcı kısa vadeli getirilere odaklanıyor. Fırsatları da var bu getirilerden ancak bu getirileri göz önünde bulunduranların da kafası karışık. Kısa vade mi uzun vade mi yararlanmalıyım diye. Dövizim var, altınım var bozup mevduata geçsem mi diyorlar.

Benim 190 gram altınım var, gelire ihtiyacım var, bunu mevduata bırakacağım. Yüzde 40 faiz önerdi banka diye. Ben de dedim ki bu yıl sonuna kadar 1800, 2024 yılında 2500 TL öngörüyorum gram altında. Sen hangisi avantajlıysa o şekilde değerlendireceksin. Elimde 1 milyon TL param olsa emlakta mı, altında mı, dövizde mi değerlendiririm. Ben yine kişisel olarak altında değerlendiririm. 3-4 milyon TL param olsaydı 1+1 daire alır, kiraya vermeyi tercih ederdim. Bence 3 aylık en azından yıl sonuna kadar mevduatta bekleyebilirler ama ocak ayı itibarıyla, gram altında ve dövizdeki ataklarla mevduatın getirisinin altına odakla daha az olma olasılığını görüyorum.

Sabit bir getiri yüzde 40 iyi dedirtiyor ama diğerlerine bakınca ben altın, euro ve sterlinin getirisinin daha fazla olma olasılığını görüyorum. 1 milyon TL'nin 250 bin lirasını mevduatta, 250 bin lirasını dövizde euro'da, diğerlerini de altın ve gümüşte değerlendirebilirsiniz diye de düşüncem var."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin