Banka promosyonunda yeni gelişme! Kamu Denetçiliği Kurumu harekete geçti. Banka promosyonuna 'enflasyon' incelemesi başlatıldı

Milyonlarca çalışana maaş promosyonları adeta bu ekonomik buhranda bir nefes oldu. Milyonlarca çalışan ve emekli en iyi promosyon şartlarını araştırıyor. Daha önce anlaşma yapan çalışanlar ve emekliler ise yeni promosyon düzenlemesi istiyor. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bankaların verdiği maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Banka promosyonunda yeni gelişme! Kamu Denetçiliği Kurumu harekete geçti. Banka promosyonuna 'enflasyon' incelemesi başlatıldı

Kamu Denetçiliği Kurumu, banka maaş promosyonunda enflasyondaki artışın göz önüne alınarak artış yapılması yönündeki talepleri incelemeye aldı. Bir çalışanın yaptığı başvuru üzerine harekete geçen KDK, gerekli incelemeleri yaparak ilgili kurumlarla görüşmeler yapacak.

Çalışanın yaptığı başvuruda, 2021'de Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi de devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi üzerine talep yer aldı. Başvuruya göre, bankayla yapılan promosyon protokolünde 111 lira aylık bedel olarak belirlendi. Bunun 3 yıllık karşılığı olan yaklaşık 4 bin lira da çalışanlara peşin ödendi. Sözleşmenin imzalanmasından sonra artan enflasyonun, promosyon tutarına da aynı oranda yansıması ve enflasyondaki artışa göre artış yapılması talep edildi. Sabah'tan Rana Büyüktaş'ın haberine göre, yapılacak değişiklikle çıkacak farkın protokolün bitiş tarihine kadar tek seferde çalışanlara yatırılması istendi. KDK, başvuruya ilişkin gerekli incelemeleri yaparak ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin