Banka promosyonu 50 bin TL'ye dayandı. Emekliler ve memurlar dikkat, uyarı geldi. En yüksek promosyon nasıl alınır soru sunu cevapladı. İşte banka promosyon rakamını artırmanın formülleri

Banka promosyonları hız kesmeden devam ederken, emekliler memurlar da nasıl yüksek promosyon alırız diye internet üzerinden araştırma yapmaya başladılar. Peki bu konuda memur ve emekliler ne yapmalı? Bankalardan nasıl yüksek promosyon rakamı alınır ve bu konuda nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte uzmanından öneriler...

Google Haberlere Abone ol
Banka promosyonu 50 bin TL'ye dayandı. Emekliler ve memurlar dikkat, uyarı geldi. En yüksek promosyon nasıl alınır soru sunu cevapladı. İşte banka promosyon rakamını artırmanın formülleri

Milyonlarca vatandaş yeni sözleşme ile yüksek promosyon imkanının yollarını merak edip araştırıyor. Peki yüksek promosyon almak için ne yapmak gerekir? Kamu çalışanları ne yapmalı? Emekliler ne yapmalı? Süreç nasıl işliyor? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında promosyonu artırma formüllerinin detaylarını anlattı..

Bankaların promosyon yarışı hız kesmeden sürüyor. Vatandaşlar yüksek promosyon alma yollarını merak edip araştırıyor.

Peki emekliler daha yüksek promosyon nasıl alır? Banka promosyonu nasıl artırılır?Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, promosyonu artırma formüllerini A Haber canlı yayınında anlattı.

İşte o açıklamalardan satır başları:

Kimi görsem promosyon konuşuyor emekli olsun çalışan olsun. Memurlar promosyon alıyorlar emekliler promosyon alıyorlar. Bir yandan özel sektörde çalışanlar da acaba biz de bu promosyondan faydalanabilir miyiz diye merak ediyor, netice itibariyle maaşlar bankadan yatırılıyor.

PASTA BÜYÜDÜ

2017'de ilk defa emekliler için gündeme geldi ve bankalar SGK ile bir sözleşme imzalayıp bir taban promosyon belirlediler. Daha sonra bu iş öyle bir rekabete geldi ki özel bankalar pasta büyüdükçe emeklilerin sayısı ve maaşları arttıkça pasta büyüdü 500 milyar liraları bulan pastadan bahsediyoruz. Bu pastadan pay almak için ki ağırlık kamu bankalarında ciddi bir rekabete başladılar. Konu 10 bin liralara kadar geldi. Şu anda yenileme durumu da var. Bir yandan da kamu personeli de promosyon alıyor.

Geldiğimiz noktada 2-3 bin liralık rakamlar 40-50 bin liraya çıkmaya başladı. Emekliler 3 yıllığına söz veriyor maaşımı senden alacağım diye burada da 2 - 5 yıl arasında bir süre var. Kamu kurumlarının birçoğu feshetmeye başladı.

 

ADIM ADIM PROMOSYONU ARTIRMA FORMÜLLERİ

KAMU ÇALIŞANLARI

KAMU KURUMLARI KOMİSYONLAR ARACILIĞI İLE ALINAN PROMOSYONU DEĞERLENDİRECEK

ALINAN PROMOSYON DÜŞÜK İSE SÖZLEŞMELER FESHEDİLECEK

BURADA HER BİR MEMURUN DA BU ŞARTI KABUL ETMESİ GEREKECEK

CAYMA HAKKI KULLANILIRKEN TAZMİNAT MADDESİ İŞLETİLECEK

ALINAN PROMOSYONUN KALAN KISMI BANKAYA ÖDENECEK

YENİ SÖZLEŞME İMZALANARAK YÜKSEK PROMOSYON ALINACAK

EMEKLİLER

GEÇMİŞ PROMOSYON SÖZLEŞMENİZİ TÜKETİCİ CAYMA HAKKI İLE SONLANDIRIN

CAYMA SONUCU OLUŞAN TAZMİNATI YANİ KALAN SÜRENİN PROMOSYONUNUN İADE EDİN

BANKA PROMOSYONU NASIL ARTIRILIR?

KENDİ BANKANIZ YA DA BAŞKA BANKAYLA YENİ SÖZLEŞME YAPIP YÜKSEK MİKTARDAKİ PROMOSYONU ALIN

BANKANIZ DEĞİŞİKLİĞE İZİN VERMEZ İSE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ'NE BAŞVURUN

BAZI SÖZLEŞMELER

ESKİŞEHİR'DEKİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ: 3 YIL, 41 BİN 500 LİRA

ESKİŞEHİR OSMAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ: 3 YIL, 31 BİN 100 LİRA

ESKİŞEHİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: 3 YIL, 35 BİN 200 LİRA

BİNGÖL İL ÖZEL İDARESİ: 23 BİN 805 LİRA

EDİRNE KEŞAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: 3 YIL, 25 BİN 250 LİRA

AĞRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: 21 BİN 950

SARUHANLI BELEDİYESİ: 3 YIL, 19 BİN 50

ADALET BAKANLIĞI: 3 YIL, 25 BİN LİRA

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ: 4 YIL, 35 BİN LİRA

ŞANLIURFA HARRAN ÜNİVERSİTESİ: 3 YIL, 37 BİN 250 LİRA

ELAZIĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: 5 YIL, 19 BİN 205 LİRA

Özel bankaların promosyon tutarlarında yaptığı artışlar emeklilere hem 'Promosyon daha da artar mı?' hem de 'Bunlardan nasıl yararlanırım?' sorusunu sordurdu. Öncelikle promosyon yarışının önümüzdeki dönemde sürmesi bekleniyor.

Özellikle kamu bankalarının da tutarlarını yenilemesiyle rekabetin daha da büyüyebileceği belirtiliyor.

Sektör yetkilileri, yakın dönemde 10 bin lira üstü tutarların bile görülebileceği düşüncesinde.

Banka promosyonu 50 bin TL'ye dayandı. Emekliler ve memurlar dikkat, uyarı geldi. En yüksek promosyon nasıl alınır soru sunu cevapladı. İşte banka promosyon rakamını artırmanın formülleri - Resim : 2

TAAHHÜT SÜRÜYORSA

Peki promosyon kampanyalarından nasıl yararlanılabiliyor? 3 yıllık taahhüt süresi dolanlar ve yeni emekli olanlar kolay şekilde istediği bankadan promosyon alabiliyor.

Hangi bankayı tercih ediyorsa onun en yakın şubesine gidip '3 yıllık taahhüt'te bulunarak ya da internet ya da mobil bankacılık uygulamalarından 'dijital onay' vererek promosyondan yararlanabiliyor.

Ancak yeni promosyon tutarlarından yararlanmak için taahhüt süresinin dolması da şart değil. Taahhüdü devam edenler de mevcut kampanyalardan faydalanabiliyor.

İsterse kendi bankasında kalarak isterse de başka bankaya geçerek promosyonunu yükseltebiliyor.

 

NASIL HESAPLANIYOR?

Bunun için öncelikle bankaya kalan taahhüt süresine isabet eden promosyon tutarını iade etmek gerekiyor.

Promosyon tutarı 36 aya bölünüyor. Taahhüdün bitimine kaç ay kaldıysa o kadarlık iade yapılıyor.

Örneğin; 750 lira promosyon aldınız ve taahhüdün bitimine 6 ay var. Aylık 20,83 (750 / 36) liradan 6 ay için yaklaşık 125 lira iade yaparak taahhüdünüzü sonlandırabiliyorsunuz.

İŞTE DEĞİŞTİRMENİN YOLU

Ardından kendi bankanıza ya da istediğiniz bankaya yeni taahhüt vererek daha yüksek promosyon alabilirsiniz.

Bu işlemler banka şubesine gidilerek yapılabildiği gibi, dijital olarak da kolayca gerçekleştirilebiliyor.

Öncelikle hesabınızda iade tutarı kadar para bulunması gerekiyor. Bu tutar varsa uygulama üzerinden taahhüdün iptali işlemi yapılabiliyor.

Ardından da ister aynı bankaya isterse başkasına promosyon için başvuru gerçekleştiriliyor. Bu işlem de dijital ortamda gerçekleştirilebiliyor.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bazı bankalar promosyon kampanyasını yeni gelen emekli müşterilere uyguluyor. Bu nedenle kampanya yenilerken bunun gibi tüm şartlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca bazı bankalar kredi kullanan emeklilere bloke uyguluyor.

Oysa bloke konulamayacağına yönelik Yargıtay kararları var. Eğer bankanız kredi kullandığınız için başka bankaya gitmenize izin vermiyorsa tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

 

AKBANK

Maaşa göre 4.650, 5.800, 7.000 lira promosyon ödüyor. Ayrıca en az 2 otomatik fatura talimatı verene 250 lira, kredi kartı alarak bin 250 lira ve üzeri harcama yapanlara 250 lira chip-para ödüyor.

Böylece emeklilerin kazancı 7 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Maaş yatmadan 2 gün önce faizsiz para çekme fırsatı sunuyor.

DENİZBANK

Maaşa göre 675, 850, 1.000 lira promosyon ödüyor. 1 otomatik ödeme talimatı verenler ek ödülle maaşa göre 1.425, 1.600, 1.750 lira alabiliyor.

GARANTİ BBVA

Maaşa göre 4.850, 6.000, 7.250 lira veriyor. Emekli yakınını getirene 250 lira ilave ödeme gerçekleştiriyor. Bir yakını da getiren 7 bin 500 liraya varan ödeme imkanı elde ediyor.

ING

Maaşını taşıyanlara maaşa göre 4.650, 5.800, 7.000 lira veriyor. Emekli yakınını getirenler her bir kişi için 250 lira alıyor. En fazla 5 emekli yönlendirmesi için ödül kazanılabiliyor.

İŞ BANKASI

İş Bankası 31 Ekim'e kadar devam edecek kampanya kapsamında maaşını taşıyanlara maaşa göre 5.000, 6.250, 7.500 lira promosyon ödemesi yapıyor.

Ayrıca emekli tanıdığını İş Bankası'na getirenlere, Pazarama'da geçerli 500 liraya varan MaxiPuan hediye ediliyor.

Maaşını taşıyan emekliler, Maximum Kart ve ek kartları için aidat ödemiyor, havale ve EFT'lerini İşCep ve İnternet Şubesi'nden ücretsiz yapabiliyor.

 

QNB FİNANSBANK

Maaşa göre 4.650, 5.800, 7.000 lira ödüyor. Ayrıca emekli yakınını önerene kazandırdığı her bir yakını için bin lira veriyor. Promosyon başvurusu yapıp 1 emekli yakınını öneren 8 bin, 3 emekli yakınını getiren 10 bin liraya varan para alabiliyor.

ŞEKERBANK

Maaşını taşıyanlara maaşa göre 1.500, 1.750, 2.000 lira veriyor. Ayrıca 3 ay ötelemeli kredi kullanım fırsatı, ücretsiz havale ve EFT, eve teslim maaş, şubede işlem önceliği gibi imkanlar da sağlıyor.

TÜRKİYE FİNANS

Maaşını taşıyanlara maaşa göre 2.250, 3.000, 5.000 lira veriyor. Ayrıca emekli yakınını getirenlere her bir kişi için 250 lira ödüyor. 10 kişi için bu ödemeden yararlanılabiliyor. Maaş yatmadan 3 gün önce 1.000 liraya kadar ücretsiz para çekme fırsatı da sağlıyor.

YAPI KREDİ

Maaşa göre 4.850, 6.000, 7.250 lira ödüyor. Maaşı taşıyıp 60 gün içinde fatura ödeme talimatı verenler 100 lira ek nakit ödül kazanıyor. Emekli yakınını bankaya getirenlere de her kişi için 250 lira ödüyor. Toplamda 10 kişi için bu imkandan yararlanılabiliyor.

KUVEYT TÜRK

Maaşa göre 4.000, 5.000, 6.000 lira ödeme yapıyor. Kart ile ilk 100 lira ve üzeri market alışverişine 20 lira puan hediye ediyor. Ortak ATM'lerden 2 kez ücretsiz para çekimi (limiti 2.000 TL), dijital kanallardan ücretsiz EFT ve havale, aidatsız kart imkanı sunuyor, mevduat hesaplarından hesap işlem ücreti almıyor.

TEB

2 fatura ödeme talimatı verenlere 3.800, 4.575, 5.500 lira ödüyor. Ayrıca emekli yakınını getirenler de her bir kişi için 250, toplamda 500 lira kazanıyor.

Avantajlı sigorta paketleri, özel faiz oranlı kredi, çağrı merkezi, internet ve mobil şubeden ücretsiz havale ve EFT, aidatsız kart, öncelikli çağrı merkezi hattı gibi fırsatlar da bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin