Bambaşka bir tarif: Asla yağ çekmiyor. Kapış kapış giden simit pişi tarifinin müptelası olacaksınız. Simit pişi nasıl yapılır?

Kahvaltıların olmazsa olmaz sıcaklarından pişi pek çok insanın en sevdiği lezzetler arasında yerini alırken, pişiye bu tarif sayesinde yeni bir soluk gelecek. Simit pişi tarifi için...

Google Haberlere Abone ol
Bambaşka bir tarif: Asla yağ çekmiyor. Kapış kapış giden simit pişi tarifinin müptelası olacaksınız. Simit pişi nasıl yapılır?

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağından biraz fazla
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Kaplamak için
1 kase süt
Susam

Pişirmek için:
Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuzu alarak güzelce karıştıralım.

Ardından karışımın içerisine  2,5-3 su bardağı kadar unun bir kısmını ve 1 paket instant mayayı ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırmaya başlayalım.

Unu azar azar ilave ederken bir yandan da hamurumuzu yoğurmaya başlayabiliriz. Ardından yoğurma kabının tabanına un ilave edelim ve hamurumuzu dinlenmek üzere kabın içerisine alalım.

Üzerini streç film ile kapattıktan sonra 45 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Sürenin son bulmasının ardından hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve çok ince olmayacak şekilde hamurumuzu açalım.

Ardından hamurumuza dilediğimiz şekli verdikten sonra pişilerimizi ilk önce süte ardından da susama bulayıp pişirme kağının üzerine alalım.

Tüm pişilere bu işlemi uyguladıktan sonra kızgın yağın içerisinde arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin