Balyoz kumpasında yıllarca hapis yatmıştı. Emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu CHP PM'sinde! Yankı Bağcıoğlu kimdir?

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda parti organları için yapılan seçimler sonuçlandı. CHP Bilim Kültür Sanat Platformu listesinin oylama sonuçları da belli oldu. Buradan, cinsiyet kotası hesabı da yapılarak seçilen 8 kişi Parti Meclisi’nin (PM) de üyesi oluyor. Bu platformda en yüksek oyu ise sürpriz bir isim olan Yankı Bağcıoğlu aldı.

Google Haberlere Abone ol
Balyoz kumpasında yıllarca hapis yatmıştı. Emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu CHP PM'sinde! Yankı Bağcıoğlu kimdir?

Kurultay Delegeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday gösterdiği 12 kişi içerisinden 8'inin seçileceği Bilim Kültür Sanat Platformu üyeliği için de oy kullandı. CHP Bilim ve Kültür Platformu aday listesinden en yüksek oyu alan 8 kişi Bilim ve Kültür Platformu üyeliğine seçilecek. Tüzük gereği, seçilen üyelerin yüzde 30'nun kadın üyelerden oluşması gerekiyor.
Kurultayda Bilim Kültür Sanat Platformu aday listesinde yer alan 12 kişinin aldığı oylar şöyle:

Yankı Bağcıoğlu
Yalçın Karatepe
Volkan Demir
Baran Bozoğlu
İlhan Uzgel
Gülşah Deniz Atalar
Fethi Açıkel
Gökçe Gökçen
Andaç Pamuk
Armağan Erdoğan
Ali Rıza Erbay
Tolga Sağ

YANKI BAĞCIOĞLU KİMDİR?

Buradan, cinsiyet kotası hesabı da yapılarak seçilen 8 kişi Parti Meclisi’nin (PM) de üyesi oluyor. Bu platformda en yüksek oyu Yankı Bağcıoğlu aldı. Yankı Bağcıoğlu, Balyoz kumpası mağdurlarındandı.

Albay rütbesindeyken İstanbul Askeri Casusluk kumpas davasından tutuklanan ve 3 yıl hapis yatıp, 5 yıl da hapse mahkum olan Yankı Bağcıoğlu, beraat sonrası 2016’da tuğamiralliğe terfi ettirildi.
2016 yılından 2020 yılına kadar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tümamiral olarak görev yaptı. 2020 yılında ise Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile emekli edildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin