Balyoz davasının 1 numaralı sanığının sizinle ilgili 'kızgınım' açıklamasına ne diyorsunuz?

Medyatava, gazeteci Balçiçek İlter'e sordu!

Google Haberlere Abone ol
Balyoz davasının 1 numaralı sanığının sizinle ilgili 'kızgınım' açıklamasına ne diyorsunuz?

Balyoz davasının 1 numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Habertürk'ün ekran yüzü Balçiçek İlter'e kızgın olduğunu belirtti.



Doğan, Sözcü gazetesine verdiği demeçte gazeteci İlter'e kızgınlığını "Balçiçek İlter Hanım ben ithamlar altında kalırken, doğruları anlatırken 'Dehşete kapıldım, korktum kendisinden, o kadar soğukkanlı anlatıyor ki' demişti. Bu kadar ön yargılı 'Bu bunu yapmıştır' diyen insan başka ne söyleyebilir?" sözleriyle ifade etti.



Medyatava, İlter'e Doğan'ın bu sözlerine cevabını sordu.



MT: Balyoz davasının 1 numaralı sanığı Çetin Doğan'ın sizinle ilgili 'kızgınım' açıklamasına ne diyorsunuz?



Balçiçek İlter: Çetin Doğan Beyefendi yazıma kızmış. Üstelik o yazı içeride olduğu müddetçe hayatının, kişiliğinin, ailesinin üzerinden adeta balyoz gibi geçen başka yazıların aksine, o dışardayken yazılmıştı. Üstelik o yazı Yiğit Bulut ile yaptığı canlı yayın söyleşisinde dedikleri hakkındaydı.



Peki o yazı neyi eleştiriyordu?



28 şubata darbe demeyişini. 28 Şubat için "orduyla halkın bütünleşmesi" yorumunu, Batı Çalışma Grubu'nun nimetlerini saymasını... Duayen gazetecileri 28 şubatta nasıl dize getirdiğini anlatmasını... Başbakan Abdullah Gül'ü "Tabanınızı sağa çekin, dini öne çıkarmayın" diye uyarışını... O söyleşi kayıtlarda, keşke bir daha seyretsek. Uzun lafın kısası bugün olsa yine aynı yazıyı yazarım. Öte yandan, herkes adil yargılanma hakkına sahiptir ve Balyoz sanıklarının aileleriyle de zaman zaman canlı yayınlarda paylaştığım gibi. Aralarında Çetin Doğan'ın da bulunduğu onca isim maalesef hiç de adil yargılanmamıştır.



O yüzden bugün kendisine büyük geçmiş olsun diyorum.



Burcu KILIÇARSLAN / Medyatava



ÇETİN DOĞAN NE DEMİŞTİ?



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin