Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

İstanbul Zeytinburnu'daki Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Hastalar çevredeki hastanelere nakledilirken, yangın kısa süre sonra söndürüldü. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastane başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Yangın, Balıklı Rum Hastanesi'nin Yaşlı Bakımevi bölümünün saat 12.30 sıralarında bilinmeyen nedenle çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıfa itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, hastalar tahliye edildi.

Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Tahliye edilenler, Topkapı Üniversitesi Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme Yerleşkesinin bahçesine getirildi.

Yangın sonrasında tahliye edilen bazı hastalar ambulanslarla Yeşilköy'de bulunan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi'ne getirildi. Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nin Yaşlı Bakımevi bölümünde çıkan yangın sonrası yaşlı ve hastalar, tekerlekli sandalye ve sedyelerle dışarı çıkarıldı. Bazı hastalar ambulanslarla Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'ne getirildi. Kontrolleri yapılan hastaların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

"YANGININ SEBEBİNİ BİLMİYORUZ"

Hastane önünde açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Yaralı ya da can kaybı söz konusu değil. Yangının sebebini şuan bilmiyoruz. İtfaiye ekiplerinin vereceği rapor yangını sebebini ortaya koyacak. 104 yaşlı ve hasta tahliye edildi" dedi.

Yangın kısa bir süre sonda söndürüldü ve soğutma çalışmalarına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıklı Rum Hastanesi Başhekimini telefonla aradı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın sebebiyle Başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek geçmiş olsun temennilerini iletti. Yangınla ilgili gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının, yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmalarına geçilmesinin bir nebze de olsa yürekleri ferahlattığını dile getirdi. Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya talimat verdi.

YANGIN SONRASI BALIKLI RUM HASTANESİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İstanbul Zeytinburnu'daki Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangının söndürülmesiinin ardından havadan çekilen görüntüler hasarı ortaya koydu.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin