Bali’de düzenlenen G20 zirvesine katılan başbakanın Covid testi pozitif çıktı. Biden ile görüşmüştü, başka hangi liderle temas kurdu, başkanlarda vaka var mı?

G20 zirvesine katılmak üzere Endonezya’nın Bali adasında bulunan Kamboçya Başbakanı Hun Sen’in covid-19 testi pozitif çıktı. Hun Sen zirvede kimlerle görüştü, bulaş riski var mı? Biden'ın sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…

Google Haberlere Abone ol
Bali’de düzenlenen G20 zirvesine katılan başbakanın Covid testi pozitif çıktı. Biden ile görüşmüştü, başka hangi liderle temas kurdu, başkanlarda vaka var mı?

Kovid-19 testi pozitif çıkan Kamboçya Başbakanı Hun Sen, G20 Liderler Zirvesi'ne katılamayacağını bildirdi.

Hun Sen, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Endonezya'nın ev sahipliğinde Bali'de düzenlenen 17. G20 Liderler Zirvesi öncesinde Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

G20'deki toplantılarını iptal eden Hun Sen'in, Tayland'da düzenlenecek Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu'na (APEC) katılmayarak Kamboçya'ya döneceği bildirildi.

BIDEN TEHLİKEYİ ATLATTI 

Hun Sen, Bali'ye pazar günü geç saatlerde geldiğini ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da aralarında bulunduğu liderlerin yer aldığı akşam yemeğine katılmamasının büyük şans olduğunu kaydetti.

Kendisini iyi hissettiğini vurgulayan Hun Sen, virüse ne zaman yakalandığını bilmediğini belirtti.

Hun Sen, G20 zirvesi öncesi ülkesinde Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) zirvesine ev sahipliği yaparak ABD Başkanı Joe Biden'ın da aralarında olduğu çok sayıda liderle görüşmüştü.

Beyaz Saray ise bugün, Biden'ın Kovid-19 testinin negatif olduğu bilgisini paylaştı.

G20 zirvesi katılımcılarından günlük Kovid-19 testi istenildiği kaydediliyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin