Balçiçek İlter özür yazısı yazacak!

Gazeteci İlter, Kabataş olayının detayını köşesinde açıklayacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Balçiçek İlter özür yazısı yazacak!

Türkiye gazetesi yazarı Balçiçek İlter Gezi Parkı eylemleri sırasında Kabataş tramway durağında saldırıya uğradığını iddia eden Z.D o dönem Star gazetesi için röportaj yapmıştı. İlter, yazısında Z.D için  "Kalabalık bir grup tarafından darp edilen, tacize uğrayan, bebeği ve kendisi için ölümüne korkan, olur da şikayette bulunursa sokakta tekrar başına bir şey gelir mi kabusu gören. Morluklarını da gördüm, ille de meraklıysanız, ama benim tanıklığıma ihtiyaç yok ki, raporu var zaten. Yaşadığı travmaya tanık oldum, konuşmasına, bana bakamayışına, olayı konuşurken bebeğini odada istemeyişine... Ellerini hiç bir yere koyamayışına... Geç gelen ama sonrasında hiç bitmeyen gözyaşlarına. Kabuslarına, sütten kesilmesine değinmiyorum bile. Ruhunda telafisi imkansız darbeler yaratmış bir şey yaşadı Zehra! Hemen konuşamadı, neden sonra cesaretini topladı, ağzını açtı. Başına gelmeyen kalmadı. Kendi mahallesinde “neden konuştun?” baskılarına maruz kalmıştır belki, karşı mahalle hemen savcı rolüne büründü, hani kayıtlar? Hani adamların eşgali? Kendini bilmezlerin sonuncusu ise olup bitenleri lohusa sendromuna bağlama hadsizliği bile gösterdi. Onunla konuşup söylediklerini aktaranlar, yazanlar, üzerine yorum yapanlar aynı mahalleden olunca, zaten güvenilirlik de bitti, niyeyse. O yüzden benim kefilliğime başvuruldu" ifadelerini kullanmıştı.



Dün Akşam Kanal D Ana Haber'de olayla ilgili yayınlanan görüntülerde Z.D'nin yanından geçen grubun genç kadına herhangi mühadalede bulunmadığı ortaya çıktıktan sonra da 'Zehra Hanım'ın beyanı esastır. Onun açıklama yapması' gerekir" şeklinde bir twwt atmıştı. 



İlter, Twitter hesabından konuyla ilgili nasıl yanıltıldığını yarın köşe yazısında açıklayamadığını duyurdu ve kendisini eleştirenlere de tepki gösterdi.





Kabataş'ı, nasıl yanıltıldığımı, özürümü yarın Türkiye'de yazacağım, hiç merak etmeyin.Şimdi küfür ve hakaretlerinizi alıp dağılabilirsiniz!


— Balçiçek İlter (@Balciceki) 14 Şubat 2014





Sıradaki Haber İçin Sürükleyin