Bakanlık'tan flaş Aleyna Tilki açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sponsorluğunda, Forbes dergisi tarafından ilham veren gençlerin ödüllendirildiği "30 Altı 30" programında şarkıcı Aleyna Tilki de yer almıştı. Birçok kişi Aleyna Tilki'nin "ilham veren genç" olarak ödüllendirilmesine tepki gösterdi. Bakanlık, resmi sitesinde yayınladığı listede Aleyna Tilki'ye yer vermedi ve listeyi 29 kişiye düşürdü.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık'tan flaş Aleyna Tilki açıklaması!

Sözcü'den Sercan Meriç'in haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sponsor olduğu Forbes dergisinin düzenlediği “30 Altı 30″da Türkiye'nin 30 yaş altındaki ilham veren gençleri listesinde şarkıcı Aleyna Tilki de yer alıyordu. Farklı sektörlerde yer alan isimler arasında Aleyna Tilki’yi görenler bu karar tepki gösterdi.

Özellikle sosyal medyada Aleyna Tilki’nin kliplerinde pedofili unsurlar kullandığı, provokatif paylaşımlarla gündemde kaldığı, bu nedenle gençlere ilham olmadığı belirtildi.

İSMİ LİSTEDEN ÇIKARILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi sitesinde ödül alanların isimleri yayınlandı. Medyaya yansıyan listede 17’inci sırada yer alan Aleyna Tilki, Bakanlığın listesinde yer almıyordu. 30 kişiden oluşması beklenen liste, böylece 29 kişiden oluştu.

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA: ALEYNA TİLKİ’YE ÖDÜL VERMEDİK

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan “30 Altı 30” programı ile ilgili şöyle bir açıklama yapıldı: “11 Aralık 2019 tarihinde Forbes Dergisi’nin organize ettiği, sanat, siyaset, spor, girişimcilik, medya, finans, hukuk ve müzik gibi çeşitli sektörlerde başarılarıyla ön plana çıkmış 30 gencin ödüllendirildiği, ’30 Altı 30′ programı düzenlenmiştir. Etkinlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sadece kongre salonunu tahsis etmek suretiyle mekan desteği sağlanmıştır. Bakanlığımızın; organizasyonda, ödüllerin kimlere verileceğinde ve jüri seçiminde herhangi bir dahli yoktur. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili kişiye (Aleyna Tilki) ödül verdiğine dair sosyal medyada yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin