Bakanlıktan 2 gazeteye 'maksatlı haber' tepkisi!

Maliye Bakanlığı, bazı gazetelerin, soru önergelerine verilen cevapları bilinçli bir şekilde çarpıttığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlıktan 2 gazeteye 'maksatlı haber' tepkisi!

Maliye Bakanlığı, iki gazetenin, soru önergelerine verilen cevapları bilinçli bir şekilde çarpıtarak, kamuoyunu yanlış yönlendirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bugün ve Taraf gazetelerinin, "Fişlemeleri itiraf etti" başlığı ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün soru önergesine verdiği cevabı, iki gündür çarpıtma gayreti içerisinde olduğu ifade edildi.



Söz konusu önergeye verilen cevapta, denetimlerin kanunun öngördüğü çerçevede, mükellef ayrımı yapılmaksızın, tamamen objektif kriterlerle yapıldığı vurgusunun oldukça açık olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Bu ilgili gazeteler defalarca şirketlerin fişlendiği iddialarında bulunmuş, gerek Bakanlığımız tarafından yazılı, gerek Bakanımız tarafından sözlü olmak suretiyle bu iddialar net bir şekilde yalanlanmıştır.



Bu gazetelerin soru önergelerine verilen cevapları bilinçli bir şekilde, bir maksat doğrultusunda, yalan yanlış iddialarla çarpıtarak, kamuoyunu özellikle yanlış yönlendirme gayreti içerisinde oldukları görülmektedir." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin