Bakanlığın bu dergiyle 'bağ'ı ne?

"Bağlantı Noktası" adlı dergi Meclis'te soru önergesi oldu...

Google Haberlere Abone ol
Bakanlığın bu dergiyle 'bağ'ı ne?

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, "Bakanlığınız, bakanlığınıza bağlı ve ilgili kuruluşlar hangi gazete, dergi, bilboard ve yayınlara ilan vermektedir?" diye sordu.



Dibek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Yüksek Hızlı Trenlerde (YHT) her koltuğun arkasında Bağlantı Noktası adında yayın bulunmaktadır. Yayının künyesinde TCDD veya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bir ilişki görünmemektedir. Dergide bakanlığın ve YHT'nin reklamları bulunmaktadır" dedi. 

Dibek, Ulaştırma Bakanı'na şu soruları yöneltti:



"Bağlantı Noktası Dergisi ile YHT, TCDD ve bakanlığınızın nasıl bir ilişkisi vardır? Dergiye abonelik söz konusu mudur? Bakanlığınız, bakanlığınıza bağlı ve ilgili kuruluşların hangileri dergiye abonedir? Dergiye yıllık toplam ne kadar ücret ödenmektedir?



Dergiye ne zamandan beri, ne kadar ücretle TCDD ve bakanlığınız ilan vermektedir?



Dergilerin tüm YHT'lerde koltuk arkalarında yer almasının gerekçesi nedir? Dergileri koltuklara kim yerleştirmektedir? TCDD dergiler için ilgili şirketten tanıtım parası almakta mıdır?



YHT'lere her önüne gelen istediği yayını koyma hakkına sahip midir?



Bakanlığınız, bakanlığınıza bağlı ve ilgili kuruluşların yıllık reklam ve tanıtım bütçeleri nelerdir? Bu bütçelerin içinde kurum ve kuruluşlar hangi yayınları, ne sıklıkla, hangi kuruluşlarca çıkartmaktadır? Yıllık maliyetleri nedir?



Bakanlığınız, bakanlığınıza bağlı ve ilgili kuruluşlar hangi gazete, dergi, bilboard ve yayınlara ilan vermektedir? Bu yayınlara yıllık ne kadar ücret ödenmiştir?" ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin