Bakan Yıldırım: "Özgürlükleri kısıtlamadan suç işlemenin önüne geçilecek"

Yıldırım, sosyal medya için yasal bir düzenleme hazırlığında olduklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldırım: "Özgürlükleri kısıtlamadan suç işlemenin önüne geçilecek"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kin ve nefret yayma, kavga ortamı oluşturma, çocuk istismarı, sahte hesap açma gibi eylemlerin dünyanın her yerinde suç olduğunu, sosyal medyada bu suçu işleyenlerle mücadele edeceklerini söyledi Bakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Sosyal medyayı kısıtlamaya, yaptırım uygulamaya yönelik hiç bir çalışmamız yok. Sosyal medya, sorumsuz medya değildir. Bu alanı suç amaçlı kullanmaya başladığınız zaman bunun hesabını veren birileri olması lazım, istediğimiz bunun dışında bir şey değil."



Twitter kullanıcıları ise Yıldırım’ın açıklamaları sonrasında, Twitter’ın kullanıcı bilgilerini hükümete açacağı endişesiyle “Boykot Twitter” (#Boycott_Twitter) etiketi açarak, tepkilerini dile getirdi. Etiket kısa sürede Türkiye’de en çok konuşulan konular arasında 2′nci sıraya çıktı.



İşte o tweetler:



 @burhankuzu



Siber suçlarla ilgili yeni yasal düzenlemeler geliyor;kabul edelim ki, "sosyal medya sorumsuz medya"demek değildir.Temiz tutmalıyız.



 @baskomsernevzat



Eğer özgürlüğümü sınırlayacaksan olmaz bu iş. #Boycott_Twitter



 @EmreUslu



Turkiye'de tüm olanlardan sonra bu fikre katılıyorum malesef: #boycott_twitter



@MhmtGunsurFan



Buradan tüm dünyaya sesimizi duyuruyoruz ! Hapis cezasını , Paracezasına cevırmeyı bırak hıc anlasma yapma ! #Boycott_Twitter



@rifatozkancomtr



#Boycott_Twitter Küfredenler Hakaret Edenler Başbakana AkPartililere Baş Örtülülere Küfredenler.. Tutuştular bakıyorum...



@neslice_



Hükümet Twitter ile anlaştı, suçlular deşifre edilecek yargıya iletilecek. Suçlular #boycott_Twitter diyorlar, gidin buralar bize kalsın :)



@ziraatmeendizi



İşinize geldimi #DirenGezi İşinize gelmedimi #Boycott_Twitter Lan fırıl fırıl dönüyonuz, bakalım daha neler yapıcınız???






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin