Bakan Varank: İhracatta rekor kırdık, 2021 yılının ikinci çeyreğinde rekor büyüdük

Bakan Varank, "İhracatta rekor seviyelere ulaşarak 200 milyar doların üstündeki rakamları tarihimizde ilk defa bu sene görmüş olduk." dedi. Bakan Varank, 2021 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 21'lik rekor büyüme kaydettiklerini de söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Varank: İhracatta rekor kırdık, 2021 yılının ikinci çeyreğinde rekor büyüdük

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çeşitli programlar kapsamında Trabzon'a gitti. Bakan Varank, Akçaabat ilçesindeki Şinik Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyete geçen 12 fabrikanın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, memleketi Trabzon'da olmaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu söyledi.

Bakan Varank, 19 yıldır Türkiye'ye yaptıkları yatırımların olumlu neticelerini, en çok da dünyada yaşanan kriz dönemlerinde görebildiklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Nasıl ki dünyada yaşanan 2008 krizini biz Türkiye olarak ufak sıyrıklarla atlattıysak, pandeminin neden olduğu durgunluğu da büyük bir yara almadan atlatmayı başaracağız. Zaten bütün göstergeler de bunu teyit eder durumdadır. Bakınız pandeminin zirve yaptığı 2020 yılını dünyanın pek çok ülkesinin aksine biz pozitif büyümeyle kapattık. 2021 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 21.'lik rekor büyüme kaydettik. Öngörülerimize göre bu senenin toplamını yüzde 9'luk bir büyüme ile bu seneyi kapatacağız. Ayrıca ihracatta rekor seviyelere ulaşarak 200 milyar doların üstündeki rakamları tarihimizde ilk defa bu sene görmüş olduk ancak maalesef hala Türkiye ile derdi olan bazı kesimler bu rakamları görmezden geliyorlar. Dünyada yaşanan krizi sanki sadece ülkemizde sıkıntı varmış gibi yansıtmaya çalışıyorlar. Emtia fiyatlarındaki, petrol, doğal gaz, enerji fiyatlarındaki artışları gündeme getirerek akıllarınca bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Şüphesiz bu zorlu pandemi dönemini de Allah'ın izniyle aşacağız. Gündemi değiştirmek isteyenlere inat, rotamızı yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta tutmaya devam edeceğiz. Pandemiye rağmen ülkemize güvenerek yatırım yapan bu güzel müteşebbis kardeşlerimizle birlikte bugünleri de geride bırakacağız. Türkiye kendi iç dinamikleriyle dünyada yaşanan pandemi krizini aşacak donanıma ve kararlığa emin olun sahiptir. Yeter ki bu ülkeye inanarak bu ülkenin bugününe ve yarınlarına yatırım yapmaya devam edelim."

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin