Bakan Uraloğlu'ndan Ankara-İstanbul YHT hattı açıklaması: 2 saat 15 dakika olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Bursa'da basın açıklamasında bulundu. Ankara-İstanbul YHT hattına ilişkin konuşan Uraloğlu, "Projemiz tamamlandığında hem Ankara-Bursa, hem de Bursa-İstanbul arası seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak." diye konuştu

Google Haberlere Abone ol
Bakan Uraloğlu'ndan Ankara-İstanbul YHT hattı açıklaması:  2 saat 15 dakika olacak

Bir dizi program için Bursa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen istişare toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı.

Uraloğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

BURSA-İSTANBUL ARASI  NE KADAR SÜRECEK?

Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa ediyoruz" ifadelerini kullanan Bakan Uraloğlu, "Bursa - Yenişehir, Bandırma-Bursa ve Yenişehir-Osmaneli kesimlerinde toplam 201 kilometrelik hatta altyapı ve üstyapı çalışmalarına eş zamanlı olarak devam ediyoruz. Projemiz tamamlandığında hem Ankara-Bursa, hem de Bursa-İstanbul arası seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak. Bursa’da devam etmekte olan bir diğer önemli raylı sistem projemizde Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi metro projemizdir.

Projemiz sayesinde mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı Metro hattı; yapacağımız uzatma ile Mudanya Bulvarını kat ederek YHT Gar ve nihayetinde Şehir Hastanesine ulaşacak.

BURSA'DAKİ RAYLI SİSTEMLER AÇIKLAMASI

Saatte 88 kilometre tasarım hızı ile günlük 410 bin yolcuya hizmet verecektir. Hattımız tamamlanınca, Bursa’nın raylı sistem hat uzunluğu 39 kilometreden 44 kilometreye, istasyon sayısı ise 39’dan 43’e yükselecektir. Hattın en önemli iki durağı hızlı tren istasyonu ve hastane istasyonudur. Yapımına devam ettiğimiz Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT hattı ile metronun entegre edilmesi ile tüm Bursa’nın hızlı tren erişimi için rahat ve dakik bir seçenek sunulmuş olacaktır.

Yine projemiz kapsamına temelini bu yıl başında attığımız Depo sahası ve 2 yeni istasyon ile Görükle uzatmasını da dahil ettik. Bu yeni tesis, şehrin tüm metro araç filosunun bakım-tamir ve parklanma ihtiyacına da hizmet edecektir. Üniversite-Görükle Hafif Raylı Sistemler Hattı da tamamlanınca, Bursa’nın raylı sistem uzunluğu 44 kilometreden 47,5 kilometreye yükselecek, istasyon sayısı da 43’ten 45’e çıkacaktır. Yüzde 38’lik gerçekleşmeye ulaştığımız projemizi 2024 sonunda bitirmeyi hedefliyoruz.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin