Bakan Soylu'dan çarpıcı "anket mafyası" yorumu: Bekir Ağırdır Türkiye'ye operasyon çekiyor

14 Mayıs seçimlerinin ardından en çok tartışma yaratan başlıklardan biri anket şirketleri oldu. Tahminleriyle seçim sonuçları arasında büyük farklar olduğu ortaya çıkan anket şirketlerinin güvenilirliği masaya yatırıldı. Bu tartışmalara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. tv100 yayınında "Türkiye’de bir anket mafyası var" diyen Soylu, Bekir Ağırdır'a çok sert sözlerle yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Soylu'dan çarpıcı "anket mafyası" yorumu: Bekir Ağırdır Türkiye'ye operasyon çekiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuk olduğu tv100 yayınında gazeteciler Cansu Canan Özgen ve Pınar Işık Ardor'un seçimlere ilişkin sorularını yanıtladı.

Seçimlerin ardından çok tartışılan anket şirketleri konusu Bakan Soylu'ya da soruldu. "Türkiye’de bir anket mafyası var" diyen Soylu, Bekir Ağırdır için ise "Türkiye’ye operasyon çekiyor" diye konuştu.

Bakan Soylu'nun anket şirketleri ve anket sonuçları hakkındaki değerlendirmesi şöyle:

Anketlerde yarım puanlık, 1 puanlık sapmalar normaldir. Türkiye’de bir anket mafyası var ve Bekir Ağırdır Türkiye’ye operasyon çekiyor. Bu adam uluslararası sistemin Türkiye’deki etki ajanıdır. Bu adamlardan Türkiye yakasını kurtarmalıdır. Araştırma bilimsel bir iştir. Bölge örneklemi oluşturduysanız yanılma ihtimaliniz yoktur.  Türkiye bu seçimde sosyal medya anarşizmine bayrak salladı, itibar suikastlerine bayrak salladı. Biz kendi kendimizi kandıran bir anlayışın sahibi değiliz. İstanbul seçimine 7 buçuk 8 puan önde girdik, son haftaya 1 puanda girdik, geri çeviremedik. Burada da belli bir noktaya kadar geldik, aşamıyoruz. Çünkü bütün taraflar oturmuş. Ekstra bir şey yapmak lazım, zamana ihtiyaç vardır. İttifak oyu daha yüksek ama onun tamamını cumhurbaşkanlığına aktaramadık. Seçmen bir takım sorulara cevap arar. O kısma denk geldik. Ona cevap verebilecek zaman dilimimiz olmadı. 

Bütün hepsi bir araya gelmişler, ABD seçime müdahale ediyor. Almanya, (Gazetecilerle ilgili attığı adımla) seçimde karşı karşıya kaldığı durumun hayal kırıklığıyla ne yapacağını şaşırmış durumda.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin