Bakan Soylu deprem bölgesi Adıyaman'da konuştu: Sahadan çekilmiyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesi Adıyaman'da konuştu. Soylu, "Sahadan çekilmiyoruz. Eğer yardım edecekseniz kuru gıda, kahvaltılık, hijyen malzemelerini talep ediyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Soylu deprem bölgesi Adıyaman'da konuştu: Sahadan çekilmiyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem felaketinin yaşandığı 55. günde Adıyaman'da açıklamalarda bulundu.

İllerde eğitimlerin devam ettiğini açıklayan Bakan Soylu illerin dışında üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlık için eğitimi sağlayan, sınava hazırlayabilecek bir yapı ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti. 

Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Güvenlik ve asayiş birimi konusunda herhangi bir sorunumuz yok. Cumhurbaşkanımız talimatları verdi. Depremzedelere 10'ar bin TL'lik destek söz konusuydu. Bu binaların tespit durumuyla ilgiliydi. Hasar tespitlere itirazlarla ilgileniliyor. 

Enkaz çalışması ne zaman bitecek?

Sahadan çekilmiyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları bu yöndedir. En önemli meselelerimizden biri enkazdır. Tüm deprem bölgesinde yıkık ve acil yıkılması gereken bina sayısı 56 bin 127'ydi.  24 bin 100'ü dün akşam itibarıyla bitti.

Bu yüzde 43'lük bir oran yapıyor ama hacim olarak yüzde 60'a denk geliyor. Ramazan ayında bu enkazların bitirilmesini hedefliyoruz. Adıyaman'da enkazın yüzde 74'ü kaldırıldı. Adıyaman ortalamada biraz daha ileride. 

Yardım mesajı

İşlerimiz bitene kadar buradan çıkmayacağız. Yaraları milletimizle birlikte saracağız. Biz bunun farkındayız. Aynı yardımın sürekli gönderilmesi esastır. Altını çizerek ifade etmek istiyorum Ramazan'a girdik. Kahvaltılık istemiştik. Sahurda kahvaltılık arzu ediliyor. Biz AFAD ve Kızılay olarak yapıyoruz. Eğer yardım edecekseniz kuru gıda, kahvaltılık, hijyen malzemelerini talep ediyoruz. 

Bütün deprem bölgelerinde sivrisinek ilaçlamasını 2 katına çıkardık. 

Eksik olur mu elbette olur. Bir eksikle karşı karşıya kaldığımızda büyük bir gayret ortaya kouyuyoruz. Milletimizin emrine amadeyiz.

Etiketler soylu deprem adıyaman
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin