Bakan Soylu açıkladı: Bursa'da cezaevi memurlarını taşıyan araca bombalı saldırının failleri yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da cezaevi servis aracına düzenlenen, infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in şehit olduğu bombalı saldırıyı düzenlenen MLKP üyesi 3 kişinin yakalandığını açıkladı. Soylu, "Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koyduğu bu büyük başarıyla beraber eylemi gerçekleştiren Seda Baykal MLKP terör örgütü üyesi, eylemi gerçekleştiren Dilek Aksu, bunlara da kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar, emniyet istihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmişlerdir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Soylu açıkladı: Bursa'da cezaevi memurlarını taşıyan araca bombalı saldırının failleri yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere helikopterle Edirne'ye geldi. Soylu, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı önünden, sel felaketi yaşanan Pakistan'a Edirne Valiliği'nin topladığı yardımları taşıyan TIR'ın uğurlama programına katıldı. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çatak, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, AFAD İl Müdürü Ali Altındal, kurum müdürlerinin de olduğu programda, yardım TIR'ı İl Müftüsü Alalettin Bozkurt'un okuduğu dualarla uğurlandı.

'YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR' ETKİNLİĞİNE KATILDI

İçişleri Bakanı Soylu, daha sonra kent merkezinde Atatürk Bulvarı'nın Selimiye Camisi önünden geçen, 'Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' etkinliğinde yaya geçidi boyama programına katıldı. Soylu, çocuklarla birlikte eline fırça alarak, yaya geçidini boyadı, çocuklarla sohbet etti. Restorasyon çalışmaları süren Selimiye Camisi'ni ziyaret eden Soylu, geçtiği AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

'BURSA'DAKİ SALDIRININ FAİLLERİ YAKALANDI'

Bakan Soylu, Bursa'da 20 Nisan 2022 tarihinde cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıların failleri olan MLKP üyesi 2 kadın ile 1 erkek örgüt mensubunun yakalandığını açıkladı. Soylu, şunları söyledi:

"Bursa'da 20 Nisan tarihinde cezaevlerine infaz memuru taşıyan araca el yapımı patlayıcı konuldu. Orada yaralananlar oldu ama aynı zamanda Cengiz Yiğit adı altında ama hakikaten yiğit olan bir evladımız şehit oldu. Bunu MLKP terör örgütü, zor bir örgüt. Bunu yapan kişiler tam 1 yıl boyunca iki kardeş gibi bir evde kendilerini tesettürlü, sabahtan akşama kadar Kuran'la uğraşan insanlar olarak etrafına tanıtan ve bu hain terör eylemini gerçekleştirmek için bizim hücre dediğimiz bir yapılanma içerisinde bulunan iki kadın bu eylemi gerçekleştirdi. Ben bu tarihten itibaren bu işle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızda özel bir ekip kurulmasını, bu çocuğumuzun kanının yerde kalmamasını ve terör örgütünün haddinin bildirilmesinin lazım geldiğini düşünerek neredeyse her gün hem Emniyet Genel Müdürlüğümüzde hem de İstihbarat Genel Başkanlığımızda bu kişileri bulmamız lazım diyerek, samanlıkta iğne arar gibi bir çalışma yaptık. On binlerce saat kamera izledik ve Allah çalışanın yardımcısı olur, bundan kısa bir süre bizim kanallarımıza düştüler. O günden beri de takip ediyoruz ve bu çocuğumuzu şehit eden, bu evladımızı, kahramanımızı şehit eden çoluk çocuğuna rızkını getirmek için arkadaşlarıyla işine gitmek isteyen evladımızı şehit eden bu MLKP örgütü üyelerini ki bütün yakalama görüntüleri de elimizde var, onları da servis edeceğiz basına, onlara öyle muamele gerekiyor, onlara insan muamelesi gerekmez. Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koyduğu bu büyük başarıyla beraber eylemi gerçekleştiren Seda Baykal MLKP terör örgütü üyesi, eylemi gerçekleştiren Dilek Aksu, bunlara da kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar, emniyet istihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün unsurlarıyla beraber güçlü bir şekilde çalışmaktadır. Kimse devletimize, milletimize, birliğimize kafa tutmaya çalışmasın. Çin'de de olsa hesabını sorabilecek bir kabiliyetimiz var. Devlet yarına bırakır ama kimsenin yanına bırakmaz" dedi.

Bakan Soylu açıkladı: Bursa'da cezaevi memurlarını taşıyan araca bombalı saldırının failleri yakalandı

'TÜRK POLİSİ YAKALAR'

Bursa'da 20 Nisan 2022 tarihinde cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırının failleri olan MLKP FESK hücresi Dilek Arsu, Seda Baykan ve 1 erkek örgüt mensubu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Bursa ve Balıkesir illerinde sürdürülen çalışmalarda 17 Eylül 2022 saat 19.30 sıralarında İzmir Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonla üzerlerinde bulunan sahte kimliklerle Dikili'de yakalandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehidimiz Cengiz Yiğit'in kanı yerde kalmadı, 20 Nisan'da infaz koruma memurlarımızı taşıyan servis aracının geçişinde EYP ile saldıran MLKP mensubu hainler, kılık değiştirme başta olmak üzere tüm kamufle çabalarına rağmen, polislerimizin uzun süreli takibi ile bugün yakalandı. Peruk da taksanız, sahte kimlik de çıkarsanız, kaçamazsınız, Türk polisi yakalar" dedi.

Bakan Soylu açıkladı: Bursa'da cezaevi memurlarını taşıyan araca bombalı saldırının failleri yakalandı - Resim : 2

'TUNCELİ'DE 5 TERÖRİST KALDI, YAKINDA TERTEMİZ OLACAK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne'de AK Parti İl Başkanlığı'ndaki konuşmasında terörle yapılan mücadeleyi anlattı. Terörle mücadelede Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelinen noktaya değinen Soylu, "Allah'a hamdolsun, bugün ülkemizde terörist sayısı 120'nin altına düştü. Tendürek tertemiz, bir tek terörist kalmadı. Hatay'dan Mersin'e, Gaziantep'ten Osmaniye'ye kadar aynı zamanda Adıyaman'a, Adana'ya ve Kahramanmaraş'a kadar yıllarca Suriye'de Afrin'den sürekli terörist aktardıkları, terörle mücadelede en zor alanlardan birisi olan Amanos Dağları Allah'a hamdolsun ki bir tek terörist kalmadan bugün tertemiz. Bir taraftan Erzincan tertemiz, Bingöl tertemiz, Erzurum tertemiz ve burada ifade etmek istiyorum, size söylemek istiyorum, inşallah Tunceli yakında, 5 terörist kaldı, inşallah yakında tertemiz olacak. Allah nasip edecek 29 Ekim 2023 tarihinde bu ülkenin sınırları içerisinde bir tek hain terörist kalmayacak, tertemiz olacak" dedi.

'EY KILIÇDAROĞLU, SENDEN ÖNCE SANA BENZEYEN MANDACILAR VARDI'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve 6'lı masadaki partileri eleştiren Soylu, "Siz büyük devrimlerin altına imza attınız ama bugün burada iş bitmiş değil. Tekrar söylüyorum; yeniden başladık. Kime bırakacaksınız Türkiye'yi, Kılıçdaroğlu'na mı? Adam Sakarya Meydan Muharebesi'nin nerede yapıldığını bilmiyor. Mübarek memlekette ilkokul, ortaokul, lise, üniversite okumadın mı? Ömründe hiç Polatlı'ya gitmedin mi? Ömründe hiç Sakarya'dan geçmedin mi? Bir de inanarak anlatıyor. Yalanı o kadar güzel konuşuyor ki, o kadar güzel konuşuyor. Ama sınır ötesi tezkeresine hayır oyu vermesini biliyor değil mi? HDP ile PKK ile iktidar oyunu kurmasını biliyor değil mi? Büyükelçilerle oynamayı biliyor değil mi? Büyükelçilerle nasıl oturulur, Amerika'nın Avrupa'nın talimatı nasıl alınır. Ey Kılıçdaroğlu, senden önce bu ülkede sana benzeyen mandacılar vardı, tarihe gömdü bu millet, tarihe" diye konuştu.

'MASANIN ALTINDAN BİRBİRLERİNE TEKME ATIYORLAR'

6'lı masanın ülkeyi, koalisyon hükümeti dönemine döndürmeye çalıştığını söyleyen Soylu, "Şimdi ne yapıyorlar biliyor musunuz? Masanın altından birbirlerine tekme atıyorlar. Korkuyorum iş bana düşecek diye. Bunlar yakında karakola düşerler. İş bana düşecek. Masanın altından birbirlerine tekme atıyor, bir de belediye başkanlarına bel altı çalışıyorlar. Ankara Belediye Başkanı'na bel altı çalışıyor, İstanbul Belediye Başkanı'na bel altı çalışıyor, o ona çalışıyor. Türkiye yıllarca bu koalisyonlardan bıktı, Türkiye'yi yıllarca bu koalisyonlar geri bıraktı, şimdi Türkiye'yi tekrar koalisyonlara döndürmeye çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyelim" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu açıkladı: Bursa'da cezaevi memurlarını taşıyan araca bombalı saldırının failleri yakalandı - Resim : 3

HÜCRE EVİNE DÜZENLENEN OPERASYONDA 'EYP' ELE GEÇİRİLDİ

Bursa'da 20 Nisan 2022 tarihinde cezaevi servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırının faillerinin İzmir'de yakalanmasının ardından Balıkesir'de bir hücre evine operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada el yapımı patlayıcı (EYP) malzemeleri ele geçirildi. Bursa'da ceza infaz memurlarını taşıyan servis aracına yönelik bombalı eylemde kullanılan EYP'lerin de bu hücre evinde hazırlandığı değerlendiriliyor.

Bakan Soylu açıkladı: Bursa'da cezaevi memurlarını taşıyan araca bombalı saldırının failleri yakalandı - Resim : 4

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin