Bakan Şimşek'ten Moddy's yorumu: Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Moody's'in Türkiye bazlı yorumlarını değerlendirdi. Şimşek, "Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek'ten Moddy's yorumu: Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada,

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı.

Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız.

Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

MOODY'S TAHMİNİ

Merkez Bankası’nın ne kadarlık faiz artıracağıyla ilgili ABD’li Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten faiz tahmini geldi. Moody’s bugün yayınladığı raporda politika faizinin mevduat faizine yakın bir seviyeye çekilmesini beklediklerini açıkladı. Bloomberg’in haberine göre söz konusu raporda, “İzlenmesi halinde, ortodoks, kurallara dayalı ve öngörülebilir politikaya geçiş, tartışmasız bir şekilde kredi notu açısından olumlu olur” değerlendirmesinde bulunuldu.

Moody’s yayımladığı raporda politika faizini hızla vadeye bağlı olarak yüzde 25-30 seviyesinde olan TL mevduat faizlerine yaklaştırmasını beklediklerine yer verirken para politikasını etkin şekilde sıkılaştırmak ve aynı zamanda TCMB’nin enflasyonla mücadelede kararlı olduğunu vurgulaması için ilave faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağı değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı.

Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin