Bakan Şimşek'ten dezenflasyon mesajı: Dezenflasyon 2024'te hız kazanacak, iç talebin yavaşlayacağı bir döneme gireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile bankaların işbirliğiyle devreye alınan kredi paketiyle ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Şimşek, "Kalıcı refah artışı için ihracatı önceliklendirmeye devam edeceğiz. 2024 yılında dezenflasyon ve ekonomide yapısal dönüşüm hız kazanacak. İç talebin yavaşlayacağı bir döneme gireceğiz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek'ten dezenflasyon mesajı: Dezenflasyon 2024'te hız kazanacak, iç talebin yavaşlayacağı bir döneme gireceğiz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, Odeabank iş birliğiyle ihracatçılara yönelik yeni bir kredi paketi devreye alındı. Yapılan işbirliği için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medyadan bir açıklama yaptı. 

"DEZENFLASYON HIZ KAZANACAK"

Şimşek açıklamasında, 

"Bugün Ziraat Bankası liderliğinde ihracatçılarımıza ilave 1 milyar dolarlık ihracat kredi paketini devreye sokan bankalarımızı tebrik ediyorum. Kalıcı refah artışı için ihracatı önceliklendirmeye devam edeceğiz.

2024 yılında dezenflasyon ve ekonomide yapısal dönüşüm hız kazanacak. İç talebin yavaşlayacağı bir döneme gireceğiz. Firmalarımızın üzerine düşen ise ihracatı önceliklendirmek." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin