Bakan Özer'den flaş rehber öğretmen atama açıklaması: Her okulda 1 tane olacak şekilde patama planlıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, öğretmen atamalarını, rehber öğretmenlerinin her okulda bir tane olacak şekilde planladıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özer'den flaş rehber öğretmen atama açıklaması: Her okulda 1 tane olacak şekilde patama planlıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı öğretmen atamalarına ilişkin, "2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığa bağlı okullarda çocuk ve gençlerde akran zorbalığını önlemeye yönelik farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen "Akran Zorbalığını Önlemede Bütüncül Okul Yaklaşımı" konulu çalıştaya katıldı.Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Özer, akademik başarıyı direkt olarak belirleyen şeyin okulun kendisi değil, okul dışı faktörler, ailelerin sosyal ve ekonomik seviyesi olduğunu belirtti.
Okul öncesi eğitime önem verdiklerini not düşen Özer, "O çocuğun okula ailesinden taşıdığı kültürel ve sosyal sermayesinin etkisini minimize edebilmek için Bakanlık olarak okul öncesi seferberliğini uygulamaya soktuk. Çünkü biliyoruz ki okul öncesi eğitime erişenlerle erişmeyenler arasında çok ciddi bir fark var" dedi.

"2023 ATAMASINDA HER OKULA EN AZ BİR REHBER ÖĞRETMEN"
2023 yılında yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin de konuşan Özer, şunları aktardı:

"Her atamada öncelik verdiğiniz alanlarımız var. Mesela 2022’de okul öncesi eğitime çok büyük ağırlık verdik. Son 20 bin atamanın 7 bin 503’ünü okul öncesi öğretmenlerle. Çünkü öyle politikamız var. Sahada sayıyı artırıyoruz, o zaman öğretmen de istihdam etmemiz lazım. 25 milyon vatandaşımıza bağımlılıkla ilgili farkındalık, önleyici, davranış paterni üretecek destekleyici mekanizmalarla ilgili eğitimi uygulamaya başladık. Şimdi bu ihtiyaçlar hep rehber öğretmene ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Onun için 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz."

"Akran Zorbalığını Önlemede Bütüncül Okul Yaklaşımı" konulu çalıştaya akademisyenler başta olmak üzere İzmir’den Diyarbakır’a, Trabzon’dan Gaziantep’e uzanan çok sayıda farklı ili temsilen farklı tür ve kademelerden okul/kurum yöneticileri ile rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar da katıldı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin