Bakan Özer'den eğitim kalitesine dair eleştirilere yanıt: Eğitimde devrim yaptık

Milli Eğitim Bakanı Özer, YKS sonuçlarıyla beraber tekrar tartışmaya açılan "eğitim kalitesi" konusu ile ilgili "Eğitimin kalitesiyle ilgili bir sorun yok. Kolaycılığa kaçarak, YKS üzerinden eğitim sistemiyle ilgili bir çıkarsama yaparsak yanlış yaparız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son 20 yılda eğitimde gerçekten devrim yapmıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özer'den eğitim kalitesine dair eleştirilere yanıt: Eğitimde devrim yaptık

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı Haber Global yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bilhassa YKS sonuçları ilgili tartışmalar sürerken, Özer'in canlı yayında eğitim kalitesiyle ilgili söyledikleri dikkat çekti.

Eğitim uzmanları, YKS'de 96 bin adayın sıfır çekmesinin, fende ve matematikte ise netlerin dibe vurmasının temel eğitimin yetersizliğini ortaya koyduğunu belirterek "Bu, eğitim sistemimizin yerinde bile saymayıp, geriye gittiğinin en net röntgenidir" yorumunda bulunmuştu.

'YKS ÜZERİNDEN EĞİTİMLE İLGİLİ ÇIKARSAMA YAPAMAYIZ'
Bakan Özer, katıldığı yayında reform yapmak yerine sistemi sürekli iyileştireceklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Sistemin içerisinde iyileşme kültürünü enjekte edeceğiz. Sistemi değiştirmeden iyileştirebilme imkanı vardır. Bu kültürü sistemimizin içerisine enjekte etmemiz lazım. Türkiye son 20 yılda girmiş olduğu tüm değerlendirmelerde sürekli kendisini yükselterek çıkıyor. Eğitimin kalitesiyle ilgili bir sorun yok. Kolaycılığa kaçarak, YKS üzerinden eğitim sistemiyle ilgili bir çıkarsama yaparsak yanlış yaparız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son 20 yılda eğitimde gerçekten devrim yapmıştır. Bu kadar eğitimde okullaşma oranını arttırıp da kaliteyi de bu kadar arttıran başka ikinci ülke örneği yoktur.

'ALARM VERECEK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL'
Ülkelerin en kalıcı sermayesi, beşeri sermayedir. Beşeri sermayesini nitelikli hale getirmenin en önemli yolu da eğitimdir. Bunun da ilk adımı eğitim çağı nüfusunun mümkünse tamamını eğitimin içerisine alabilmektir. İşte Türkiye tüm eğitim kademelerinde bunu başarmıştır, alarm verecek bir durum söz konusu değil. Süreçlerimizi kalite odaklı bir şekilde sürekli güncelliyoruz. Çok güzel şeyler yapıldı ama daha yapacağımız çok iş var. Onun için çabalıyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin