Bakan Özer: Deprem nedeniyle öğretmenlerimizin zorunlu çalışma yükümlülüğünü bir yıl erteliyoruz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medyadan duyurdu. Buna göre deprem nedeniyle öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğü bir yıl ertelendi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özer: Deprem nedeniyle öğretmenlerimizin zorunlu çalışma yükümlülüğünü bir yıl erteliyoruz

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için önemli bir karar alındı.

2023 yılı yer değiştirme döneminde, öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı olarak resen atama işlemlerinin yapılmamasına ilişkin resmi yazı, 81 ilin milli eğitim müdürlüğüne gönderildi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle 10 ili kapsayan bölgede olağanüstü hal ilan edildiği ve Elazığ'ın da daha sonra afet bölgesi kapsamına alındığı anımsatılan yazıda, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının 1, 2 ve 3'üncü hizmet alanlarında görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan öğretmenler için bu yıl yer değiştirme döneminde zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamında resen bir atama yapılmayacağı belirtildi.

Kararı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan öğretmenlerimizin zorunlu çalışma yükümlülüklerini 1 yıl erteliyoruz." bilgisini verdi.

Öğrenci açıklaması

Özer, daha önce yaptığı açıklamada, depremlerden etkilenen illerden nakil talebinde bulunan öğrencilerin işlemlerinin de gerçekleştirdiklerini belirtti.

Özer "Depremlerden etkilenen 10 ildeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören toplam 217 bin 246 öğrencinin, talepleri doğrultusunda başka illere nakillerini yaptık. " ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin