Bakan Nebati canlı yayında emekli ve memura zam mesajı verdi... Bakan Nebati'den emekliyi 'mutlu etme', memuru 'koruma' sözü

Milyonlarca memur ve emekli 2022 yılında yapılacak zam oranını ve seyyanen zammı bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memur ve emeklilerin zam beklentisini yükseltecek şekilde konuştu. Nebati, "İyileştirmenin emeklilerimizi mutlu edecek bir iyileştirme olacağına inanıyorum" dedi. Bakan Nebati memurları da 'koruma' sözü verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Nebati canlı yayında emekli ve memura zam mesajı verdi... Bakan Nebati'den emekliyi 'mutlu etme', memuru 'koruma' sözü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı NTV canlı yayınında, memur ve emeklilerin zam beklentisini yükseltecek şekilde konuştu. Bakan Nebati, "İyileştirmenin emeklilerimizi mutlu edecek bir iyileştirme olacağına inanıyorum" dedi. Bakan Nebati, "Memurumuz bugüne kadar hep korudukü korumaya devam edeceğiz" dedi.

 İşte Bakan Nebati'nin o açıklamaları:

Damga, gelir vergisini kaldırdık. Sadece asgari ücretlilerden değil, bunu genişlettik. Tüm ücretlilere asgari ücrete kadar bir nidirim gerçekleştirdik. Orada da durmadık, memurlarımızı da faydalandırdık. Niye? Bir enflasyon gerçeği var. Enflasyonun ezeceği tüm kesimlere gerekli desteği verdik. Biz kamu yönetimi olarak, ekonomi yönetimi olarak bütçeye böylesi bir yükü karşılamak için adımlar atarken piyasa oyuncularının bize karşı bu hareketlerini kesinlikle kabul etmeyiz, gereğini de yaparız.

MEMUR VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Enflasyonist ortamlarda en çok etkilenenler sabit gelirliler. Sabit gelirlilerin hak ve hukukunu koruyacak tedbirler almamız gerekiyor. Bu konuda geri adım atmayız. Memurumuz bugüne kadar hep koruduk, ücretlileri de korumaya devam edeceğiz.

Enflasyonda düşüş eğilimi ilk çeyrekten sonra bekleniyordu. Şimdi fişyatlar düşme eğilimine girdi. Ocak ayından itibaren enflasyonun düşmeye başladığını, eğilimini aşağya doğru kırdığını hepimiz ögreneceğiz. Nitekim büyük firmalarımız fiyatlarını geri çekmeye başladılar. Dolayısıyla bunları da gözeterek memurlarımıza zaten ek artışlar yapıldı. Ücretlilerle ilgili gerekli adımlar atıldı. Esnafa, işletmeciye, üreticiye çok önemli desteklemelerde bulunuyoruz. KGF kredisi geliyor, genişletiyoruz. Kurumlar verigisnde bir puanlık indirim yapıyoruz, KDV’de çok önemli düzenlemeler yapıyoruz.

Bu yapılacak çalışmalarla enflasyonla ilgili beklentimiz aşağı yönde. Kim kaldı şimdi, emekliler. Emeklilerimizle ilgili arkadaşlarımız, ilgili bakanlıklar çalışıyor. Emeklililerimize de mutlu edecek bir iyileştirme olacağına ilişkin benim kanaatim çok yüksek. İlgili bakanlıklar çalışıyor.

Bireysel yatırımcıların zarar etmesi kadar bizi üzen bir şey yok. Ekonominize, ekonomi yönetiminize, sayın Cumhurbaşknımıza, siyasal iktidara lütfen gerekli ihtimamı gösterin, sözlerine bakın. Çünkü sosyal medyayla hareket ederseniz, görüldüğü üzere kaybettiniz. Oluşturulan algılarla hareket ederseniz, kaybedersiniz. Karamsarlığı yayıp bunun üzerinden nemalananların oyuncakları olmak istemiyorsanız lütfen adımlarını rasyonel bir şekilde atın. Büyük balıkların küçük balıkları olmayın."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin