Bakan Kurum rakamlarla İstanbul'un deprem gerçeğini gözler önüne serdi: İstanbul’da böylesi bir deprem ülkemizi felakete sürükler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tv100, Radyo Viva, Show Radyo ortak canlı yayınında Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da İstanbul'un deprem gerçeğini rakamlarla gözler önüne serdi. Bakan Kurum, "İstanbul’da böylesi bir deprem ülkemizi felakete sürükler. Bu milli güvenlik meselesi, bu kadar önemli." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kurum rakamlarla İstanbul'un deprem gerçeğini gözler önüne serdi: İstanbul’da böylesi bir deprem ülkemizi felakete sürükler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tv100, Radyo Viva, Show Radyo ortak canlı yayınında Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'da kritik açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, İstanbul'un deprem gerçeği hakkında çarpıcı rakamlar verdi. Bakan Kurum, "İstanbul’da böylesi bir deprem ülkemizi felakete sürükler. Bu milli güvenlik meselesi, bu kadar önemli. İstanbul’da böyle bir depreme hazırlıklı girmezsek, Türkiye’nin ikbali noktasında çok önemli bir sorunla karşılaşırız." dedi.

Bakan Kurum, "İstanbul’da 5,9 milyon konut var ve bu konutların 1 buçuk milyonu riskli. Bunların dereceleri ve sebepleri var. Bu 1 buçuk milyon konutun acilen dönüşmesi gerekir. Vatandaşımız bunun hesabını sorsun ama bu işi yapalım." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum İstanbul'un önemine dikkat çekerek, "Bizim her şeyden önce bunu ortaya koymamız lazım ve bu projenin etrafında el ele kenetlenip ayağa kaldırmamız. Siyaset üstü bakacağız, İstanbul bizim medeniyetimizin başkenti bunları korumak istiyorsak bir an önce yapmak zorundayız." dedi.

Bakan Kurum, "500 bini Anadolu yakasında, 500 bini Avrupa yakasında olmak üzere 2 rezerv alan belirleyeceğiz. Rezerv konutlarımızı bu alanlara yapacağız, 1 buçuk milyon riskli konuttaki yoğunluğu 500 binlik rezerv alana taşıyacağız, 500 binini de yerinde yapacağız." dedi.

"İstanbul’da bu dönüşümü gerçekleştirmek için ne kadar bir süreye ihtiyacınız var?" Işık'ın sorusuna Bakan Kurum şu yanıtı verdi:

Hedefimiz 5 yıl içerisinde bu dönüşümü gerçekleştirmek. Bunu yapmazsak geleceğimiz, çocuklarımıza güvenle hareket edebileceği bir ülke bırakamayız.

Bakan Kurum, "İstanbul’da 90 bin konutun dönüşümünü yürütüyoruz. İstanbul’umuzun 39 ilçesinde bizim projemizi görebilirsiniz." bilgisini vererek şunları söyledi:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin