Bakan Koca'dan salgınla ilgili peşe peşe açıklamalar: 2 haftada en az 335.000 yeni vakamız, 4.000 yeni can kaybımız olur

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında günlük ölüm ve vaka sayılarındaki artış sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ağır bedel ödendiğini vurgulayan Bakan Koca, "2 haftada en az 335.000 yeni vakamız, 4.000 yeni can kaybımız olur" dedi. Bakan Koca, aşı sürecini aksatan öğretmen, okul çalışanları, seyahate çıkacaklar ve toplu aklanlarda bulunacaklara PCR testi uygulamasının 6 Eylül'de başlayacağını hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Koca'dan salgınla ilgili peşe peşe açıklamalar: 2 haftada en az 335.000 yeni vakamız, 4.000 yeni can kaybımız olur

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı sürecini aksatmış olanlar iin PCR gerekliliğinin 6 Eylül tarihi itibariyle başlayacağını duyurdu.

Konua ilişkin resmi Twitter hesabı üzerinden hatırlatmada bulunan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Aşı sürecini aksatmış öğretmenler, okul çalışanları; konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacaklar ve şehirlerarası seyahate çıkacaklar için 6 Eylül itibariyle PCR testi gerekli. Test Covid-19 sağlık durumu takibi anlamı taşıyor. PCR’dan iyi sonuç alalım. Aşılarımızı olalım."

Bakan Koca, koronavirüs salgınında günlük ölüm ve vaka sayılarındaki artış sonrası uyarılarda bulundu. Bakan Koca şunları söyledi:

"TABLODA DURUM TIPKI BUGÜNKÜ GİBİ devam ederse, 2 haftada en az 335.000 yeni vakamız, 4.000 yeni can kaybımız olur. Günlük hayatta salgın gerçeğini göz ardı etmekle, ilk doz aşıyı ertelemekle, devam dozlarını ihmal etmekle toplum olarak ağır bedel ödüyoruz."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin