Bakan Koca son verileri açıkladı... Test sayısı arttı, yeni vaka azaldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki güncel corona verilerini açıkladı. Bugün bin 141 yeni vakanın tespit edildiğini ifade eden Koca, virüs nedeniyle 28 kişinin ise hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan bugün yapılan test sayısında da artış gözlemlendi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Koca son verileri açıkladı... Test sayısı arttı, yeni vaka azaldı!

Türkiye’de ilk vakası 11 Mart’ta görülen corona virüsüyle ilgili güncel verileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurdu. Yayımlanan tabloya göre bugün yapılan test sayısında artış gözlemlendi. Dün yapılan test sayısı 33 bin 559 iken bugün bu sayı 36 bin 155’e çıktı.

Bakan Koca son verileri açıkladı... Test sayısı arttı, yeni vaka azaldı!

28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Verilere göre bugün bin 141 yeni vaka tespit edilirken, 28 kişi de corona nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece Türkiye’deki toplam vaka sayısı 162 bin 120’ye, toplam vefat sayısı da 4 bin 489’a yükseldi.

Bakan Koca son verileri açıkladı... Test sayısı arttı, yeni vaka azaldı! - Resim : 2

YENİ VAKA SAYISINDA DÜŞÜŞ

Yayımlanan güncel verilere göre yeni vaka sayısında da düne göre düşüş gözlemlendi. Dün bin 182 olan yeni vaka sayısı, bugün bin 141’e düştü.

İYİLEŞEN KİŞİ SAYISI ARTIYOR

Bakan Koca’nın yayımladığı güncel verilere göre, bugün bin 594 kişi daha corona virüsünü yenerek sağlığına kavuştu. Böylece Türkiye’deki toplam iyileşen kişi sayısı 125 bin 963’e yükseldi.

Bakan Koca son verileri açıkladı... Test sayısı arttı, yeni vaka azaldı! - Resim : 3

'DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR'

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Test sayısı arttı, yeni vaka sayısı azaldı. Yoğun bakım ve entübe hasta sayısında düşüş devam ediyor. Gelecek günler, el hijyenine dikkate, MASKE VE SOSYAL MESAFE KURALININ HER İKİSİNE BİRLİKTE uymamıza bağlı. Kontrollü Sosyal Hayatla riskten kaçınalım. http://covid19.saglik.gov.tr"

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin