Bakan Kirişçi müjdeyi verdi! Bugün hesaplara yatacak. Üreticiler dikkat. Hesaplarınızı kontrol edin

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 255 bin çiğ süt üreticisine verilecek 1 milyar liralık desteğin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kirişçi müjdeyi verdi! Bugün hesaplara yatacak. Üreticiler dikkat. Hesaplarınızı kontrol edin

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 255 bin çiğ süt üreticisine 1 milyar liralık desteğin bugün hesaplara yatacağını açıkladı.Bakan Kirişçi'nin açıklaması şöyle;

"255 bin üreticimize yönelik, 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için 1 milyar 127 milyon lira destekleme tutarını bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz.

ÇİĞ SÜT DESTEK PRİMİ 2,5 KAT ARTIRILDI

Kirişci, çiğ süt destekleme tutarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Türkiye genelinde çiğ süt desteklemesi kapsamında 255 bin üreticiye yönelik 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için 1 milyar 127 milyon lira destekleme ödemesini bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Bu ödemeyle birlikte 2022 yılında süt üreticilerimize ödediğimiz toplam destek tutarı 2 milyar 880 milyon liraya ulaşmıştır. Hayırlı olsun. Buna ilave olarak Bakanlığımızca Türkiye genelinde süt üreticilerimize 15 Mayıs'tan 30 Eylül'e kadar litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primini 2,5 kat artırarak 50 kuruş olarak ödeyeceğiz. Yine 15 Mayıs-30 Haziran dönemi prim desteğini de litre başına 30 kuruş olarak ekim ayı içerisinde üreticilerimize ödeyeceğiz."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin