Bakan Göktaş'tan 'Sakla Beni' dizisine tepki. Bakan Gökatşa'tan medya organlarına çağrı: Hassasiyet göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Dün akşam ilk bölümüyle ekrana gelen Sakla Beni dizisinde iki çocuğun arasında geçen "Bu iki kişilik bir oyun, büyüklerin oynadığı bir oyun" diyaloğu tepki çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tepkiler üzerine açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Göktaş'tan 'Sakla Beni' dizisine tepki. Bakan Gökatşa'tan medya organlarına çağrı: Hassasiyet göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda bir kere daha tüm medya kuruluşlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum" dedi.

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün akşam televizyon ekranlarında yayınlanan 'Sakla Beni' isimli dizide yer alan bir bölümde çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere yer verilmiştir. Söz konusu sahnelerin çocuğa yönelik ihmal ve istismar şüphesi uyandırabileceği ve bu kapsamda RTÜK uzmanları tarafından değerlendirilmesi yönündeki talebimiz ise dizi henüz yayınlanmadan 23/10/2023 tarihinde RTÜK’e iletilmiştir. Çocuklarımızı her türlü ihmal, şiddet, istismardan koruma noktasında medyayı önemli paydaşlarımızdan biri olarak gördüğümüzü her fırsatta ifade ederken böyle bir senaryoda çocuklarımızın kullanılmış olması kesinlikle tasvip etmediğimiz ve kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda bir kere daha tüm medya kuruluşlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sakla Beni'de Uraz Kaygılaroğlu Mete karakterine, Asude Kelebek Naz karakterine, Cemre Baysel ise İncila karakterine hayat veriyor.

Dizinin ilk bölümünde Naz, Mete ve İncila'nın yıllar önceki halleri ekrana getirildi. Sahnede Mete ve Naz odada tek başına konuşurken İncila da uzaktan onları izliyor.

Naz, Mete'ye "Bu iki kişilik bir oyun, büyüklerin oynadığı bir oyun... Ben merak ediyorum sen etmiyor musun? Hadi evcilik oynayalım" diyerek yanına çekiyor.

Mete ile odada yalnız kalan Naz, bir anda çığlık atarken aileler de odaya koşuyor. Kızını kucağına alan baba, Mete'nin annesine dönerek "Bitirdiniz bizi" diyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin