Bakan Göktaş açıkladı. Yaşlı ve engelli aylığı yatmaya başladı. Yaşlı ve engelli aylığı ne kadar?

Yaşlı ve engelli aylığında son durum sorgulanıyor. ile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kasım ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının yatırıldığını duyurdu. Peki yaşlı ve engelli aylığı nereden sorgulanır? Yaşlı ve engelli aylığı ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Bakan Göktaş açıkladı. Yaşlı ve engelli aylığı yatmaya başladı. Yaşlı ve engelli aylığı ne kadar?
AA

Yaşlı ve engelli aylığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde verilen yardım parasıdır.

Yaşlı ve engellilere düzenli olarak verilen yaşlı ve engelli aylığına ilişkin Bakan Göktaş'tan açıklama geldi.

Göktaş, kasım ayında ödemelerin yatırıldığını duyurdu.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Bakan Göktaş kasım ayına ilişkin toplam 3,2 milyar TL yaşlı ve engelli aylığının hesaplara yatırıldığını açıkladı. 1,8 milyar lira yaşlı aylığı, 1,4 milyar lira da engelli aylığı ödemesi yapıldı.

Yaşlı ve engellilere yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini kaydeden Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda kasım ayına ilişkin 3,2 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık." dedi.

YAŞLI AYLIĞI NE KADAR?

Yaşlı aylığı, Temmuz 2023 zammıyla 1997 TL'den 2 bin 348 TL'ye yükseltildi.

Yaşlı aylığında bir sonraki zammın Ocak 2024'te yapılması bekleniyor.

ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR?

Engelli aylığı asgari ücret temmuz zammıyla yükseldi. Yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı ise 2 bin 811 TL'ye yükseldi.

Engelli aylığında bir sonraki zammın Ocak 2024'te memur, asgari ücret ve emekli maaşının belli olmasının ardından açıklanması bekleniyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin