Bakan Göktaş açıkladı. Aile destek programı ödemeleri yattı. Aile destek ödemesi nasıl sorgulanır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile destek ödemelerinin 10 Kasım 2023 Cuma itibarıyla yatırıldığını duyurdu. Peki aile destek ödemesi nasıl sorgulanır? Aile destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Bakan Göktaş açıkladı. Aile destek programı ödemeleri yattı. Aile destek ödemesi nasıl sorgulanır?
AA

Aile destek paketi ödemesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere veriliyor.

Her ay yapılan düzenli ödemelerde Bakan Göktaş, kasım ayı aile destek paketi ödemesinin yapıldığını açıkladı.

Peki aile destek ödemesi nasıl sorgulanır? Aile destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

BAKAN GÖKTAŞ'TAN AÇIKLAMA!

Bakan Göktaş aile destek programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacaklarını duyurdu. Bugüne kadar toplam 56,3 milyar TL destek sağlandığını belirten Bakan Göktaş, "Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde hanelere her ay düzenli destek sağladıklarını kaydeden Bakan Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

Aile destek programı ödemeleri her ay ihtiyaç sahibi hanelerin hesaplarına yatıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

-Türk vatandaşı olmaması,

-Mavi Kart sahibi olması

-Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

-18 yaşından küçük olması,

-Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMESİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN E-DEVLET

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin