Bakan Fidan'dan kritik temas. Ürdün ve İspanya Dışişleri Bakanı ile görüştü. İsrail ve Filistin'de yaşanan gelişmeler değerlendirildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ürdün ve İspanya Dışişleri Bakanı ile görüşerek İsrail - Filistin arasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Fidan'dan kritik temas. Ürdün ve İspanya Dışişleri Bakanı ile görüştü. İsrail ve Filistin'de yaşanan gelişmeler değerlendirildi

İsrail ve Filistin gerginliği devam ederken Bakan Fidan konuya ilişkin mevkidaşları ilegörüştü.

Bakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ve İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, İsrail ve Filistin'de yaşanan son gelişmeler ele alındı.

NELER OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, geçtiğimiz sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı..

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılmış silahlı gruplar ise bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 370 kişinin öldüğünü, 2 bin 200 kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgaldeki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin ateşleri sonucu 7 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail basınında ise Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şimdiye dek 600 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 2 bini aştığı açıklanmıştı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin