Bakan Ergün'den TRT payı açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, elektrikte ödenen TRT payının değişmesi için kanun hazırlığı yapılacağı sinyalini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Ergün'den TRT payı açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TRT payının daha önce yüzde 3'ten yüzde 2'ye indirildiğini hatırlatarak, "Eğer enerji maliyetleri üzerinde yük azaltılması üzerine gidilecekse bu da hukuki bir düzenlemeyi gerektiriyorsa, o hukuki düzenlemeleri birlikte çalışacağız. Bir kanun çalışması gerekiyorsa o da olacak" dedi.



Ergün, Türkiye Demir Çelik ve Demir Dışı Metaller Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı İstanbul'da açıkladı. Beş farklı hedef ve 24 eylemden oluşan Strateji Belgesi'nde birinci hedeflerinin, sektör bir takım hukuki ve idari düzenlemelere ihtiyaç duyuyorsa bunları gerçekleştirmek olduğunu belirten Ergün, bunların sağlanması için de sanayide kullanılan elektrik enerjisi girdi maliyetlerini azaltmaya dönük çalışmalar yürütüleceğini, bunların da yapılacağını bildirdi. Ergün, şöyle devam etti:



-"MESELA TRT PAYI, BİR KANUN ÇALIŞMASI GEREKİYORSA O DA OLACAK"-



"Mesela TRT payında daha önce bir azaltmaya gitmiştik. Bununla ilgili belki kanunla oluyor çünkü bunlar, eğer bir kanun çalışması gerekiyorsa o da olacak. Ama tabiî ki TRT'ye son zamanlarda çok uluslar arası yükler de bindirildi. Türkiye'nin dünyadaki imajını güçlendirme konusunda TRT'nin önemli görevleri var. Bunların finansmanı da elbette söz konusu. Nihayetin de bunlar da ülkenin kaynakları ölçüsünde Ama yine de eğer enerji maliyetleri üzerinde bir yük azaltılması üzerinde gidilecekse bu da hukuki bir düzenlemeyi gerektiriyorsa, o hukuki düzenlemeleri birilikte çalışacağız." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin