Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: Umman'dan doğal gaz temin edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, "Fiyatlarda düşüş seyrederse mart ayında indirim olabilir" ifadelerini kullandı. Bakan Dönmez ayrıca Umman'dan yıllık 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edileceğini de açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: Umman'dan doğal gaz temin edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez İstanbul’da düzenlenen "Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi"nde önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, "Fiyatlarda düşüş seyrederse mart ayında indirim olabilir" ifadelerini kullandı. Bakan Dönmez ayrıca Umman'dan yıllık 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edileceğini de açıkladı.

İşte Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları:

"Serbest piyasadan elektrik alan sanayi kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzde 15'e kadar düşüş olacak. Fiyatlarda düşüş seyrederse mart ayında bir indirim olabilir."

"Gaz tedarik anlaşmasında Bulgaristan'ın yanı sıra Kuzey Makedonya, Romanya ve Moldova ile de benzer süreçler yürütülüyor."

"BOTAŞ Genel Müdürümüz Umman'da. Umman ile yeni gaz alım anlaşması imzalıyoruz. Yıllık 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edeceğiz, anlaşmamız 10 yıl geçerli olacak"

 "İstanbul'da 14-15 Şubat'ta İstanbul Gas Summit'te Orta Doğu, Akdeniz, Hazar, Orta Asya'nın kaynak ülkeleri ve Avrupa'nın tüketici ülkelerini buluşturacağız"

Ayrıntılar gelecek.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin