Bakan Derya Yanık doğalgaz desteğine ilişkin tarih verdi. Doğalgaz faturalarına yapılacak desteğe kimler başvurabilecek?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık doğalgaz desteğine ilişkin yeni bilgiler verdi. Bakan Yanık, "Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Derya Yanık doğalgaz desteğine ilişkin tarih verdi. Doğalgaz faturalarına yapılacak desteğe kimler başvurabilecek?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Sarıkamış Harekatı'nın 107. yılı dolayısıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapılan anma törenine katıldı. Bakan Yanık vatandaşlara yapılacak doğal gaz desteğine ilişkin açıklama yaptı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği doğalgaz yardımlarıyla ilgili konuşan Bakan Yanık, "Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlara katkısı açısından doğal gaz desteğinde çalışıyoruz inşallah" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık doğalgaz desteğine ilişkin tarih verdi. Bakan Yanık, "Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da vatandaşlara artık doğal gaz yardımı yapacaklarını bildirdi. Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı gibi verilecek olan doğal gaz yardımı başvurularının detaylarının da açıklanacağını aktarmıştı. Detaylar belli olmaya başladı.

 DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Daha önce kömür yardımı kadar doğal gaz desteği de sağlanacağını ifade eden Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evinde doğalgaz kullanması durumunda kota miktar olarak doğalgaz ücretinde yardımcı olunacağını vurgulayarak, bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını anlattı.

Sağlanılan kömür yardımı kadar doğalgaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.

Elektrik Tüketim Desteği'nin ise sosyal yardım programından düzenli bir şekilde yararlanan vatandaşlara, herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmaksızın verildiği aktarıldı. Destek almak isteyen kişilerin yalnızca kimlik kartı ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmelerinin yeterli olacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLİYOR?

Doğalgaz desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşları fiyat artışına ezdirmemeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, kömür yardımının doğal gaz desteği olarak da verileceğini ifade etmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin