Bakan Çelik’ten Türk sinemasının ‘Top 7’si

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı konuklara verilmek üzere prestij bir DVD seti hazırladı

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik’ten Türk sinemasının ‘Top 7’si

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk sinemasının 100’üncü yılı nedeniyle yabancı konuklara verilmek üzere prestij bir DVD seti hazırladı. Sette Bakan Ömer Çelik’in “Türk sinemasının 7 önemli yapıtı” dediği filmler yer alıyor.



Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay döneminde başlayan prestij DVD seti projesini Bakan Çelik de devam ettirdi.



Her yıl Bakanlığın özellikle yabancı üst düzey konuklarına armağan etmek üzere hazırladığı set, bu yıl İngilizce olarak “Türk sinemasının 100. yılı” yazılı özel bir logoyla hazırlandı.



Yedi filmin bulunduğu sette sırasıyla şu şekilde; 



Memduh Ün’ün ‘Üç Arkadaş’



İsmail Güneş’in ‘Ateşin Düştüğü Yer’



Seyfi Teoman’ın ‘Bizim Büyük Çaresizliğimiz’



Yavuz Turgul’un ‘Eşkiya’



Ahmet Uluçay’ın ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’



Yılmaz Erdoğan’ın ‘Neşeli Hayat’



Mahsun Kırmızıgül’ün ‘New York’ta Beş Minare’



Bakan Çelik, içerisinde ülkenin farklı şehirlerinden tarihi mekanların ve turistik şehirlerin fotoğraflarının da yer aldığı set için İngilizce ve Türkçe olarak kaleme aldığı önsözde şunları kaydetti:



“Türk Sinemasının son dönemde büyük bir gelişme kaydederek, ortaya koyduğu seçkin eserlerle uluslararası alanda beğeniyle takip edilir hale gelmesi ülkemiz açısından önemli bir kazanımdır. Bu başarıyı daha geniş kitlelerle paylaşmak üzere 2012 yılında Bakanlığımızca hazırlanan DVD setinin büyük ilgi görmesi üzerine, Türk Sinemasının 7 önemli yapıtını içeren bu yeni seçki, yerli ve yabancı konuklarımızın beğenisine sunulmak amacıyla hazırlanmıştır. Gün geçtikçe gelişen ve marka değerini gün geçtikçe güçlendirerek yolunda emin adımlarla ilerleyen Türk Sineması’nın bu nadide örneklerini siz değerli dostlarımızla paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.”




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin