Bakan Çelik'ten genç oyuncuya hediye

71. Venedik Film Festivali’nde 'Sivas' isimli filmdeki oyunu ile 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görülen 11 yaşındaki Doğan İzci, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in elinden aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çelik'ten genç oyuncuya hediye

İtalya’da bu yıl 71’incisi düzenlenen Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel ödülünü kazanan ‘Sivas’ isimli filmdeki oyunu ile ‘En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan başrol oyuncusu Doğan İzci, vize problemi nedeniyle İtalya’da alamadığı ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in elinden aldı. 



Küçük oyuncuya sarılarak öpen ve tebrik eden Bakan Çelik, "Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel ödülünü alan çok önemli konuklarımızı ağırlıyoruz. Doğan’da İtalyan basınının verdiği En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Doğan çok özel bir başarı hikayesidir. Kendi halinde sokakta oyun oynarken birdenbire uluslararası bir başarıya imza attı. Fakat ödülünü alamadan vizesi bittiği için geri dönmek zorunda kaldı. Bizim bakanlığımız, gerek AB ve Dışişleri Bakanlıklarımız bu tip durumlarda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Fakat bu karşı tarafın inisiyatifinde olduğu için çoğu kez arzulanan düzeye gelmiyor. Bu tabi eleştirilecek bir durumdur. Hem ödül verilmeye layık göreceksiniz hem de kardeşimiz küçük yaşta bu ödülü alıyor. Ama yine karşı taraf yeterince vize vermiyor" dedi.



Türk sinemasına kazandırdıkları başarıdan dolayı tüm ekibi kutlayan Çelik, "Ama en büyük teşekkür Doğan’ındır. O küçük yaşta büyük bir başarı kazandı" diyerek küçük oyuncunun ödülünü verdi. Bu ödülle birlikte yeni açılımlara doğru ilerlediklerini belirten Bakan Çelik, "Ağustos ayı itibari ile bakanlığımızca sinemaya verilen destekler iki katına çıkarıldı. Bu şuanda 27 milyon civarında olmuştur. Sinemamızın yüzüncü yılında sektörün her alanında büyük destekler veriyoruz. 2013 yılında seyirci sayısı 50 milyonu aştı. Bunun 29 milyonu yerli film seyircisidir. Bu bizim için sevindiricidir. Benim çok önemsediğim bir proje var. Türkiye Film Arşivi ve sinema projesidir. Bunu sinema alanında bir bellek oluşturmak için filmlerimizi modern teknoloji ile donatılmış bir alanda saklamak için çok önemsiyoruz. Projenin içinde film arşivi, sinema müzesi, sinema kütüphanesi, restorasyon laboravatuarı ve bir prestij sinema salonu olacak" şeklinde konuştu.



Bakan Çelik, yaptığı konuşmanın ardından küçük oyuncu Doğan İzci’yi bir kez daha yanına alarak başarısından dolayı yarı profesyonel el kamerası hediye etti. Bakan Çelik, Doğan İzci’ye eğitim masraflarına ilişkin de burs vereceklerini belirterek, bunu takip edeceğini söyledi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin