Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan ile ilgili yeni açıklama

Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda yeni bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "her iki taraf özel temsilcilerini atadı. İlk toplantı Moskova'da gerçekleşecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çavuşoğlu'ndan Ermenistan ile ilgili yeni açıklama

Bakan Çavuşoğlu, bununla ilgili olarak "her iki taraf özel temsilcilerini atadı. İlk toplantı Moskova'da gerçekleşecek. Biz ilk toplantıdan önce temasların doğrudan olmasını istiyoruz. Karşılıklı ziyaretler dahil doğrudan temasa geçip yol haritası belirlenmesi gerekiyor, ilişkilerin normalleşmesi için hangi adımlar atılacağına dair." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ayrıca "biz Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz. PKK YPG bölücü terör örgütüdür. Türkiye'de başaramadıklarını Irak'ta başarmaya çalışıyorlar. PKK'nın hedefi her yerde aynıdır. Rejim ile ilişkilerimiz bir tarafa, terör örgütleri ile mücadele ortak menfatimizdir. Son zamanlarda bu çerçevede özel bir görüşme olmadı." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: ( ABD ile ilişkiler, F-35) şu anda F-35'lerin alımı konusunda bir sıkıntı var. F-35 konusunda kongredeki durum, kongrenin de ikna edilmesi gerekiyor. Bazı konularda olumlu adımlar atarsak kongre de ılımlı olur. F-35 alınmayacağına göre verdiğimiz paranın geri ödenmesi gerekiyor ya da yerine başka bir şey alınması gerekiyor.

Bakan Çavuşoğlu: Taliban yönetimi farklı ülkelerden teklifler alacağını söyledi, bu da doğal. Biz de Katar ile birlikte havalimanının işletilmesi konusunda anlaşmaya vardık. Ekiplerimiz kabile gitti, teklifleriniz verildi.  Bu süreçte farklı ülkelerin de teklif vermesi doğal. BAE ile Katar ile olduğu gibi bu konuda oturup da bir görüşmemiz olmadı. Anlaşma sağlanırsa havaalanı isletilebilir, başka bir ülke ile de anlaşılırsa o da onların bileceği bir konu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin