Bakan Bilgin'den milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama. Bakan Bilgin EYT'de ilk maaş için tarih verdi. Asgari ücrete zam için şart

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi hakkında konuştu. Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) ilk maaşı hakkındaki soruya da yanıt verdi. Bakan Bilgin, maaşların Temmuz hatta Eylül ayına sarkacağı iddialarına ilişkin, "Bunu söyleyenler cehaletinden söylüyor. Para sorunu vesaire yok." dedi. Bakan Bilgin asgari ücret konusunda da açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bilgin'den milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama. Bakan Bilgin EYT'de ilk maaş için tarih verdi. Asgari ücrete zam için şart

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizon programında açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Bakan Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağını yanıtlayarak, "Mart ayında EYT için başvuranlar nisan ayında maaşlarını alacak, en geç mayıs ayında tamamlanacak." ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin ayrıca, temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen ara zama ilişkin olarak da konuştu.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Mart ayında EYT için başvuranlar nisan ayında maaşlarını alacak, en geç mayıs ayında tamamlanacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok. İkincisi biz bu fazla mesaiyle çalışmayı hızlandırıyoruz. Mayıs ayında bütün müraacat edenlerin maaşları ödenmiş olacak.

"HAK KAYBI OLMAYACAK"

Şunun altını çizmem lazım, olağanüstü bir çalışma var. Ortalama bizim her ay maaş bağlanan emekli sayımız 35 bin civarında. Şu anda bağlanan işlemi tamamlanmış sayı 250 binden... Bağlandığı gün maaşlarını alacaklar. Ne ikramiyede ne maaşta hak kaybı var.

Devletimiz bu konunun kaynağını ayırmıştır. EYT'lilerimiz, emekliliği hak edenler maaşları, ikramiyeleri yatacaktır. Biz mayıs ayı içerisinde tamamını maaşlarını ödeyeceğiz.

Şehit, gazi, dul ve yetimlerin maaşlarını asgari ücret düzeyine getirdik. Güneydoğu'ya gittiğimizde daha çok korucu aileleri veya korucu dernekleri onların talepleriyle karşılaşmıştım. Onların dernek başkanlarına söz vermiştim. Dün onu da çözdük onların da emeklilerin maaşlarını 7 bin 500 TL yaptık. O aileler millet için ülke için her şeylerini vermiş aileler. Sosyal devlet bütün bunlara hassasiyetle yaklaşması gereken anlayışa sahip olmalıdır.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Bayram ikramiye ödemelerini bayramdan önce ödeyeceğiz. Takvimi belli.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM

Asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Birincisi enflasyon, alım gücünün azalması. Enflasyondaki iniş devam eder ama hayat pahalılığı sürerse bakarız ve asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi temmuzda yaparız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin