Bakan Bayraktar: Gazeteciler para biriktirsin

Çevre ve Şehircilik Bakanı gazetecilere öyle bir öneride bulundu ki...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bayraktar: Gazeteciler para biriktirsin

Bakan Erdoğan Bayraktar, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi”nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.



ekonomiservisi.com'un haberine göre, Bayraktar, Kayaşehir’de yapılması planlanan basın konutları ile ilgili soru soran gazetecilere, “Hiç parası olmayana konut yok. Biraz para biriktireceksiniz” diye yanıt verdi.



Basın İlan Kurumu 2011 yılının Eylül ayında başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelindeki gazetecilerin kira ve konut sorununa çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen Medya Mensuplarına Konut Edindirme Projesi’ni başlatmıştı. Bu projeye İstanbul’da 4 bin 400 kişi başvuruda bulunmuştu.



Proje çalışmalarının ilk etabında, İstanbul’da çalışan fikir ve beden işçilerine 1500 konut tahsis edileceği açıklanmıştı.



24 Temmuz 2012 tarihinde imzalanacağını duyurulan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Basın İlan Kurumu’nun (BİK) arasında protokolün imza töreni ileri bir tarihe ertelenmişti.



O tarihten beri gazeteciler yapımı yılan hikayesine dönen TOKİ’nin Kayaşehir’de yapacağı basın konutlarının akıbetini öğrenmeye çalışıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin