Bakan Bağış'tan Gezi eylemcilerine şok çıkış: Parti kurun!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Gezi eylemlerine ilişkin soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bağış'tan Gezi eylemcilerine şok çıkış: Parti kurun!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Ortaköy'deki Avrupa Birliği Bakanlığı İstanbul Ofisi'nde, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile yaptığı görüşmenin öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 



Gazetecilerin Gezi Parkı eylemlerine ilişkin soruları üzerine muhalefeti eleştiren ve olayların büyümesini, “İyi niyetli insanların kötü niyetli insanlar tarafından istismar edilmesi” olarak nitelendiren Bağış, sözlerine şöyle devam etti: 



“Türkiye'de adam gibi muhalefet olmadığı ortaya çıkmıştır. Adam gibi bir muhalefet olsaydı gerginlikler bu noktaya ulaşmazdı. Vatandaşlarımız kendi muhalif duygularını, hislerini yansıtacak siyasi partiyi göremediği için belki gerginlik bu noktaya geldi. Bu eylemci kardeşlerimizin de bir parti kurmalarının demokrasiyi yükselteceğine inanıyorum.” 



Türkiye'nin demokrasi tarihinin en güçlü dönemini yaşarken, şeffaflık ilkesini her zamankinden daha fazla vatandaşla paylaşırken olayların patlak verdiğine değinen Bakan Egemen Bağış, yaratılmak istenen kaos ortamına yönelik adımların rahatlıkla gözlenebileceğini belirtti. 



Türkiye'nin 40 yıllık terör sorununu çözmeye yaklaştığını, IMF'ye olan borcunu sıfırladığını, bir havalimanı ihalesine 30 milyar Euro verildiğini söyleyen Bakan Bağış, "Faizler 4,7'ye, işsizlik oranları da Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki oranların yarısına düşmüşken olaylar başladı" diye konuştu. (radikal)



Haberin tamamını okumak için tıklayınız....


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin